|

21 yargı imamı tespit edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüt üyesi 2 bin 400 hakim ve savcı tutuklanırken, yargıdaki sivil yapılanmada deşifre ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 28/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Alınan itirafçı beyanlarından yola çıkan savcılık, yaptığı araştırma sonucu FETÖ üyesi hakim ve savcılardan sorumlu yargı imamlarına tespit etmeye başladı. Savcılık, şu ana kadar FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasında yer alan 21 imamı belirledi. İmamların yakalanması için düğmeye basan savcılık, 3'ünün izine ulaştı. Bunlardan 18'inin ise firari olduğu, büyük çoğunluğunun yurtdışına kaçtığı anlaşıldı. İmamların büyük çoğunluğunun öğretmen ve mühendis olduğu belirtildi.



SON ÇIRPINIŞLAR


Yakalanan imamlardan O.K. ve M.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İmamlardan birinin ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda torbacı kuzeninin evinde yakalanan öğretmen Tahsin K. olduğu öğrenildi. Öte yandan bir gizli tanık, imamların örgüt üyelerine, itirafçı olmamaları için teröristbaşı Gülen'in “Sabredin karanlık günler bitecek. Elbet aydınlığa çıkacağız” dediği şeklinde mesajlar gönderdiğini anlattı. Yine imamların örgüt üyelerine yakalandıklarında nasıl davranmaları gerektiğini ilişkin talimatların da bu yolla iletildiği belirtildi.




#Yargı imamı
#FETÖ
7 yıl önce