|

22 gün sonra altı işçi daha

Ermenek’teki kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen kazadan sonra devam eden arama kurtarma çalışmalarında 6 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. 22. günde madenden çıkarılan altı işçiyle birlikte 10 kişiye ulaşılmış oldu. Mahsur kalan diğer 8 işçiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:41 - 18/11/2014 Salı
Diğer
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 6 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Madenin 4. “başyukarı” bölümünden çıkarılan 6 işçinin cenazesi, ocağın girişinde ambulanslara alınarak Ermenek Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Bu sırada hastane önündeki güvenlik tedbirleri artırıldı. Madende mahsur kalan 8 işçiyi arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. Ermenek’te kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, 6 Kasım’da 2, önceki gün de 2 işçinin cansız bedeni bulunmuştu.  

10 MADENCİYE ULAŞILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, ise, “4. başyukarı bölgesinde yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde 6 madenciye ulaşılmıştır. Böylece ekiplerimizin madenden çıkardığı vatandaşlarımızın sayısı 10’a ulaşmıştır” denildi. 

KAZA 28 EKİM’DE MEYDANA GELDi

Has Şekerler Şirketi tarafından işletilen kömür madenindeki facia, 28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde meydana gelmişti. 18 işçi su ile dolan ocakta mahsur kalmış, iki işçinin cenazesine aramaların 10’uncu gününde ulaşılmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada ise madenin sahibi Saffet Uyar’ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

DNA testi yapılacak

Ermenek’teki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlik tespiti için alınan DNA örnekleri, ambulans helikopterle Ankara’ya gönderildi.

#Ermenek
#maden
#6 işçi
9 yıl önce