|

22 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak'ta 7, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5, Mardin'in Midyat ilçesinde 2, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1, Mardin'in Ömerli ilçesinde 1 terörist öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
12:44 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:02 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Nusaybin'de bölgeden kaçmaya çalışan 6 terörist öldürüldü. İlçede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 437 oldu. Ayrıca, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası ve bir termal kamera ele geçirildi. Beş el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı Bin 27'ye yükseldi.



Şırnak'ta 7 terörist daha öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu. Kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 432'ye yükseldi. Bir tabanca, sekiz adet fişeği ve bir av tüfeği ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina daha yakıldı. Toplam yakılan bina sayısı ise 137 oldu. Öte yandan, 17 el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı Bin 351'e ulaştı.



Yüksekova'da 5 terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist öldürüldü. Bir roketatar, bir Biksi makineli tüfeği, yedi Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir telsiz de ele geçirildi.



Midyat'ta bombalı saldırı


Mardin'in Midyat ilçesi, Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşmakta olan ve dur ikazına uymayan şüpheli kamyonetin (2,5 ton patlayıcı madde yüklü), açılan ateş sonucu patlaması neticesinde, 2 terörist öldürüldü.





Şemdinli ve Ömerli'de 2 terörist öldürüldü


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist öldürüldü.



Mardin'in Ömerli ilçesinde de, arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından, bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 140 adet fişeği, iki tabanca, 27 adet fişeği ve bir el dürbünü ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.



1 terörist 85 bin lira ile teslim oldu


Bingöl'ün Yayladere ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85.000 TL para ile birlikte teslim oldu.



3 işbirlikçi yakalandı


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, yardım ve yatakçılara yönelik icra edilen operasyonda üç iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 120 adet fişeği, iki tabanca, 36 adet fişeği ve üç av tüfeği ele geçirildi.



PKK'lı doktorların skandalını hemşire anlattı




#Hakkari
#Yüksekova
#PKK
8 yıl önce