|

22 yıl sonra çiçeklerle karşılandı

Mezuniyet töreninde başörtülü olduğu gerekçesiyle diploması verilmeyen hemşirelik öğrencisi Zöhre Uçar, 22 yıl sonra aynı okulda bu kez çiçeklerle karşılandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 05:34 - 1/03/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
22 yıl sonra çiçeklerle karşılandı
22 yıl sonra çiçeklerle karşılandı

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) 1995'te düzenlenen mezuniyet töreninde başörtülü olduğu gerekçesiyle diploması verilmeyen hemşirelik öğrencisi Zöhre Uçar, 22 yıl sonra aynı okulda bu kez çiçeklerle karşılandı.



DİPLOMA VERİLMEDİ


Hemşirelik Bölümü birincisi Behiye Karadeniz ve Hülya Öztaş ile katıldıkları mezuniyet töreninde diplomaları verilmeyen başörtüsü mağduru 43 yaşındaki Uçar, üniversitede çiçeklerle karşılanmanın mutluluğunu yaşadı.



AĞZI KAPATILDI


Okuldan atılan Hatice Topal ve Semanur Şahin ile rektörlük girişinde karşılanan Zöhre Uçar, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'ı ziyaret etti. Uçar, "Behiye arkadaşımız, başörtüsünü çıkararak katılmasının istendiğini söyleyince, sınıf arkadaşlarımızdan biri ağzını kapatıp 'Senin konuşmaya hakkın yok' diye müdahale etti” diye o gün yaşananları anlattı.







Gerçek Hayat gündeme taşıdı


Bugünü devrim olarak Zöhre Uçar, Rektör Yıldız'a kendilerini hatırladığı için teşekkür etti. 20-26 Şubat 2017 tarihli Gerçek Hayat dergisi, 28 Şubat baskılarının sembolleri olan Behiye Karadeniz, Zöhre Uçar ve Hülya Öztaş'ı 22 yıl sonra gündeme taşıdı.





#Sivas
#28 Şubat
#Gerçek Hayat Dergisi
٪d سنوات قبل