|

28 Şubat süreci 15 Temmuz’u hazırladı

Bingöl Gelişim Platformu (BİNGEP) tarafından düzenlenen “Türkiye'nin Vesayet Karnesi” paneline katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi 1960 yılından başlayan darbe sürecinin yıllar içerisinde yaşanan gelişim ve değişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 23:30 - 26/02/2017 الأحد
Yeni Şafak
Adnan Tanrıverdi
Adnan Tanrıverdi

Tüm darbelerin temeline bakıldığında ana hedefinin milletin manevi dinamikleri olduğunu belirten Tanrıverdi, “Darbeler milletin İslami yaşantısını batı yaşantısına dönüştürülmek için yapılmıştır” dedi.



KAMUFLE OLDULAR


60 ihtilaliyle birlikte askeriyede kalan darbecilerin 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı ve 27 Nisan'ı yaptığını söyleyen Tanrıverdi şöyle konuştu: “28 Şubat sürecinde bu yapılanmada değişiklikler oldu. Bu dönemde askeriyeden tekrardan ayıklamalar başlandı. Silahlı kuvvetlerdeki inançlı insanlar bir bir ihraç edilmeye başlandı. Askeriyede başlayan irticalar FETÖ'cüleri ortaya çıktı. 28 Şubat sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nce alınan irtica kararları kapsamında askeriyeden uzaklaşmak istemeyen FETÖ'cüler kendilerini kamufle etti. O zaman kendini saklayan FETÖ'cüler 15 Temmuz darbe girişimini yaptı.”


#28 Şubat
#15 Temmuz
٪d سنوات قبل