|

28 Şubat'ın ilk sinyalini Gülen verdi

28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden 20 yıl geçerken, terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Gülen'in o günlerde oynadığı rolde bir kez daha tartışılmaya başlandı. 28 Şubat sürecinde Başbakan Erbakan için 'istifa etsin' diyen ve darbe sonrası kurulan hükümet için Zaman gazetesi üzerinden 'Hayırlı olsun' manşetini atan FETÖ elabaşı Gülen'in darbeye verdiği destek hafızalardan silinmiyor.

Yeni Şafak
11:25 - 28/02/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 11:26 - 28/02/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 28 Şubat sürecinde cuntacılardan yana tavır aldı.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 28 Şubat sürecinde cuntacılardan yana tavır aldı.

28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden 20 yıl geçerken, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in darbecilerle kurduğu dirsek teması ve hükümetle ilgili söylediği sözler bir kez daha tartışılmaya başlandı. 28 Şubat sürecinde Başbakan Necmettin Erbakan için 'istifa etsin' diyen ve darbe sonrası kurulan hükümet için Zaman gazetesi üzerinden 'Hayırlı olsun' manşetini atan FETÖ elabaşı Gülen'in darbeye verdiği destek hafızalardan silinmiyor.



Darbe sonrası cuntacı ekibin içerisinde yer alan Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'e mektup gönderen Gülen, darbecilere saygısını sunuyor. Yeni Şafak gazetesi olarak hazırladığımız

'nde Fetullah Gülen ve kurduğu örgütün karanlık yapılanmasını inceledik.

isimli çalışmanın önemli ayaklarından biri ise Fetullah Gülen'in 28 Şubat sürecinde oynadığı rol ve cuntacılarla kurduğu temas oluşturuyor. 28 Şubat öncesi başlayan 'irtica' tartışmalarının dışında tutulan Gülen, 28 Şubat sürecinde ise demokratik yönetimin karşısında yer alarak tavrını net bir şekilde ortaya koyuyor.







#28 Şubat
#15 Temmuz Dijital Kütüphanesi
#Fetullah Gülen
٪d سنوات قبل