|

29 ev kül oldu

Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında, aralarında köy konağının da bulunduğu 29 ev tamamen kül oldu. Evlerinden olan köylüler gözyaşlarını tutamadı.

Yeni Şafak
22:05 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:07 - 15/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Çorum’da bir köyle çıkan yangında 29 ev kül oldu. Bayat ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyündeki cami lojmanında önceki akşam yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki diğer evlere sıçradı. Köylüler, can havliyle kendilerini dışarıya atarken, bazıları da eşyalarla ahırlardaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. Yangına müdahale eden itfaiyecilerin  yetersiz kalması üzerine köye Çankırı, Amasya, Kastamonu ve Ankara’dan da itfaiye ekipleri ile  arazözler ve iş makineleri sevk edildi. Yangın güçlükle söndürülürken, aralarında köy konağının da bulunduğu 29 ev tamamen kül oldu. Günün ağarmasıyla birlikte evlerinin enkazının başına koşan köylüler gözyaşlarını tutamadı.  Köylüllere  sabah sıcak çorba ikram edilirken,  Kızılay TIR’ı da bölgeye gönderildi.

YARALAR SARILACAK

Köyde incelemelerde bulunan  Çorum Valisi Ahmet Kara, evleri yanan vatandaşlara devletin yeni konutlar yapacağını ve kayıplarını en kısa sürede telafi edeceğini bildirdi. 

37 yıl önce yine yanmış

Yangında evinden olan Cemal Bircan, köyde 1977 yılında da yangın çıktığını anlatarak, “O zaman da evimi kaybetmiştim” dedi. Kısa  süre önce hacdan dönen Döne Can da , “60 yıllık baba ocağımız yandı kül oldu” diye ağıtlar yaktı. AFAD,  bölgeye 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve kumanya  gönderdi. 

#çorum
#yangın
#afad
9 yıl önce