|

3 başbakan en büyük acıyı yaşadılar

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın intiharı, Celal Bayar ve Adnan Menderes'i akıllara getirdi. Çünkü üç başbakanın da ortak acısı, oğullarının intihar etmiş olması.

Yeni Şafak
10:13 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:27 - 18/12/2017 Pazartesi
Diğer
Celal Bayar, Adnan Menderes ve Mesut Yılmaz'ın çok acı bir ortak noktası var.
Celal Bayar, Adnan Menderes ve Mesut Yılmaz'ın çok acı bir ortak noktası var.

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın intiharı akıllara Merhum Başbakan Celal Bayar ve darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'i getirdi. Çünkü Mesut Yılmaz, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in acı bir ortak noktası vardı. O da üç başbakanın da oğlunun intihar etmiş olmasıydı.

Celal Bayar'ın oğlunun intiharı

Celal Bayar'ın oğlu Refii Bayar 1940 yılında Celal Bayar'ın başbakanlığı sırasında ünlü siyasetçiyi yıpratmak için açılan Denizcibank soruşturması sırasında yaşamına son vermişti.

Adnan Menderes'in oğlunun intiharı

Darrbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes de babasının ölümünden 11 yıl sonra 1972 yılında intihar etti. İntihar etmeden önce baş ucuna bir not bırakan Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, "Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim. Babamdan daha kötü gidiyorum" yazmıştı.

Mesut Yılmaz'ın oğlunun intiharı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz (38), Beykoz’daki evinde şakağından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu. Genç yaşta hayata veda eden Mehmet Yavuz Yılmaz ile ilgili, İcra Kurulu Üyesi olduğu Kent Üniversitesi’nden “Yılmaz bir süredir ‘Temporal Lob Epilepsi’ hastalığıyla mücadele ediyordu” açıklaması gelmişti. Üniversitenin verdiği bilgiye göre Yılmaz, felce doğru ilerleyen komplikasyonlar nedeniyle ağır stres altındaydı.

Yavuz Yılmaz kimdir?

Yavuz Yılmaz 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. 38 yaşındadır. Ankara TED Koleji mezunudur. The American International School-Salzburg ve George Washington University' 'da okumuştur. Üniversite eğitimini ABD'de tamamlayan Yavuz Yılmaz, yurda döndükten sonra Coca Cola'nın dağıtımını almıştı. İnşaat işleriyle de ilgilenen Yavuz Yılmaz son olarak kardeşi Hasan Yılmaz ile Nişantaşı'nda açtığı Çin lokantası ile gündeme gelmişti.

#Mesut Yılmaz
#Celal Bayar
#Adnan Menderes
6 yıl önce