|

3 koldan kıskaç

Hakkari Çukurca'da PKK’ya 3 koldan darbe indirildi. Kara harekatı düzenlenen teröristler insansız hava araçları ve uçaklarla da vuruldu. Ağrı’da da eylem hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 23 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:13 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde terör örgütü 3 koldan kıskaca alındı. Hava ve kara operasyonlarında 21 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı birliklerce 00.09-07.08 saatlerinde Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.



KARA VE HAVA OPERASYONU


07.08'de Hisar Dağı bölgesinde tespit edilen 2 terörist, insansız hava araçlarıyla öldürüldü. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca 08.26-08.28 saatlerinde Hisar Dağı bölgesinde tespit edilen gruba düzenlenen hava harekatında 10 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde dün düzenlenen kara ve hava operasyonlarında 21 PKK'lı öldürüldü. Operasyonlarda yaralanan teröristler ise diğer örgüt mensuplarınca sınır dışına kaçırıldı.







EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçleri, Doğubayazıt'ta eylem hazırlığında oldukları tespit edilen PKK'lı teröristlerin kaldığı adrese sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrısına örgüt üyelerinin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, teröristlerin üzerinde 8 el bombası, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 10 dolu şarjör, uzun namlu tüfek fişekleri, bir tabanca ve buna ait içinde 10 fişek bulunan şarjör, birer akü, dürbün ve ölçü aleti, alıcı verici devreler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.



Gri liste temizlendi


Doğu Karadeniz kırsalında terör eylemlerine karışan ve Erzincan'da etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliği tespit edildi. Trabzon, Giresun ve Ordu'da PKK/KCK terör örgütünün sözde “Karadeniz Açılım Grubu” üyesi iki terörist bölgeden kaçarken Erzincan kırsalında güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Jandarma ekipleri girilen çatışmada öldürülen terörist Selman Tiyaki ile yaralı ele geçirilen Hamdullah Zengin'in İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu “Aranan Teröristler” listesinde Gri bölümde yer aldığı ve ihbar edenlere 300 bin lira para ödülü verileceği kişiler olduğu öğrenildi. Öte yandan; 30 Eylül günü Ordu'nun Mesudiye ilçesinde etkisiz hale getirilen 6 terörist ile aynı grupta bulunan son iki kişi oldukları bilgisine ulaşıldı.


#Hakkari
#Güven Dağı
#PKK
#KCK
8 yıl önce