|

3 ortak firarda

FETÖ’nün 2006’dan beri gizli toplantı üssü kullandığı belirlenen Pinhan Restoran’ın ortakları Vedat K., Ahmet Ç. Ve Hızır G. kayıplara karıştı

Yeni Şafak
04:00 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:10 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Pinhan Restoran'ın 2006'dan beri FETÖ/PDY'nin gizli toplantı üssü olduğunun ortaya çıkması üzerine restoranın ortakları Vedat K., Ahmet Ç. Ve Hızır G. kayıplara karıştı. Pinhan'da 'kurban parası ve öğrencilere burs' bahanesiyle toplanan 10 milyon Euro'nun 3 milyonu ile FETÖ üyelerinin tatil yaptığı ve özel işleri için kullandığı belgelendi. Burs verilen öğrenciler listesini ele geçiren Mali Polis, öğrencilere ulaşarak maddi yardım almadıklarını tespit etti. Restoran sahiplerinin ayrıca Bank Asya'dan 1 milyon 800 bin TL'lik kredi çektiği fakat geri ödemesini, kurban parasıyla yaptığı kanıtlandı.



'HER ÇANTAYA 49 BİN EURO' TAKTİĞİ


FETÖ/PDY'nin restoranı CHP'li Maltepe Belediyesi'nden kiraladıkları belirlenmişti. Burs diye toplanan paralarla Pinhan ortaklarının lüks tatiller yaptıkları belirlendi. Kalan 7 milyonun ise Mısır'a eğitim gerekçesiyle gönderildiği belirtildi. Örgüt üyelerinin yakalanmamak için her çantaya 49 bin Euro koyduğu, 50 bin Euro'nun üzerine inceleme yapıldığı için dikkat çekmemeye çalıştığı belirlendi. Paraların güvenilir kabul edilen kuryelere taşıtıldığı ifade edildi. Restoranın muhasebe sorumlusu Hasan Y. ise dün yakalandı. Hasan Y.'nin Bank Asya'nın Erzurum şubesinin eski müdürü olduğu öğrenildi.



OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 36'YA ÇIKTI


Öte yandan örgüte finansman sağlayan şüphelilere yönelik İstanbul, Konya ve Kırklareli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 36'ya çıktı. Haklarında gözaltı kararı olan örgütünün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Bank Asya'nın eski ortaklarından Ali Çelik ve Bank Asya eski genel müdürü Ahmet Beyaz'ın ABD'ye kaçtığı netlik kazandı.


#FETÖ
#Pinhan Restoran
#PDY
8 yıl önce