|

3 üniversiteye kayyum atandı

Ankara ve Samsun’da paralel yapıya bağlı olan 3 üniversiteye kayyum atandı. Ankara’daki İpek ve Turgut Özal üniversiteleri ile Samsun’daki Canik Başarı Üniversitesi'nin bağlı olduğu vakıflar FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlıyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine açılan davalarda Ankara ve Samsun'daki 3 üniversitenin bağlı olduğu vakıflara kayyum atandı. FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı için yönetimine el konulan Koza-İpek Holding ile bağlantılı Ankara'daki İpek Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi ile, Samsun'daki Canik Başarı Üniversitesi'nde 3'er kayyum görev yapacak.



İÇİNİ BOŞALTILAR


Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan rapora göre, İpek Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Koza-İpek Vakfı tarafından bağış yolu ile üniversiteye aktarılan gayrimenkullerin bağıştan hemen sonra satıldığı tespit edildi. İlgili gayrimenkulleri satın alan üçüncü kişilerin ise kısa süre içerisinde alım bedelinden daha yüksek bedeller ile gayrimenkulleri satışa çıkardığı belirlendi. Bu yolla da vakfın zarara uğratıldığı belirtildi.



60'TAN FAZLA SATIŞ


Turgut Özal Üniversitesi'ne ilişkin hazırlanan raporda da üniversiteye bağışlanan taşınmazların üniversite tarafından satıldığına ve bu satışların amacı dışında ve düşük bedellerle gerçekleştiğine dikkat çekildi. Bu satışlardan 60'tan fazlasının da aynı gün içerisinde yapıldığı belirtildi. Raporda ayrıca üniversite ve vakıf tarafından devri gerçekleştirilen gayrimenkullerin vakıf ve üniversite mütevelli heyetlerinin kararları ile gerçekleştiği ve her iki heyetin de aynı kişilerden oluştuğuna işaret edildi.



TAM YETKİLİLER


Samsun'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'na da kayyum atandı. Kayyumlar vakfın Yönetim Kurulu adına tüm yetkileri kullanacaklar.



#Paralel yapı
#FETÖ
8 yıl önce