|

38 kasetçi tutuklandı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’nin tepe yöneticilerinin istifasına neden olan kaset kumpasıyla ilgili soruşturmada 38 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında dönemin İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak da bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:29 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kaset kumpası soruşturmasında gözaltına alınan 47 şüpheli önceki akşam savcılığa sevk edildi. 38 kişi tutuklanırken 9 şüpheli de adli kontrolle serbest kaldı. Tutuklananlar arasında en dikkat çeken isim Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak oldu.



'BÖCEK' SANIĞI


Altıparmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştirilmesiyle ilgili dava ile usulsüz dinlemelerle ilgili davada da sanık. Dosyanın şüphelileri arasında yer alan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Hrant Dink davası kapsamında tutuklu. Tutuklananların önemli bir kısmı VIP dinleme davasının da sanıkları arasında. Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerin yayınlandığı sitenin sorumlusu Yener Dönmez de cezaevine gönderildi.





CEPLERİNDEN BYLOCK ÇIKTI


Savcılık, Yener Dönmez, Bekir Tezol, Ertan Aslan, Yücel Bilgiç, Özgür Öztürk, Nurullah Karataş, Okan Aytekin, Şaban Albayrak, İzzet Yılmaz, Akif Buyrukoğlu, İsa Eker, Ahmet Yılmaz Ekiz, Emrah Kanmaz, Ersin Erdin, Mustafa Tokmak, Aslan Fakıoğlu, Muammer Acar, Abdulvahit Tunçay'ın telefonlarından örgütün haberleşme programı 'ByLock'un çıktığına dikkat çekti.



Baykal mağdur


Dosyada 2010'da CHP Genel Başkanı olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri olan Ümit Şafak, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, İhsan Barutçu, Ahmet Deniz Bölükbaşı, Bekir Aksoy, Mehmet Ekici ve Bülent Dinmez “müşteki” olarak yer aldı. Bu kişilere ait olduğu iddia edilen görüntülerin çekilmesi ve internette yayınlanması dolayısıyla, şüpheliler hakkında “FETÖ üyesi olmak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, konut dokunulmazlığını ihlal, şantaj ve tehdit suçlarından” soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.


#Deniz Baykal
#Ömer Altıparmak
#İzzet Yılmaz
8 yıl önce