|

4 şehit acısı daha

Van, Siirt ve Şırnak’tan acı haberler peş peşe geldi. Van’da EYP’li saldırısında 2 polis memuru şehit oldu. Siirt’te ve Şırnak'ta ise teröristlerle çıkan çatışma 2 asker şehit düştü.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 03:00 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Acı haber ilk önce Van'ın İpekyolu ilçesinden geldi. Polis memuru Yakup Kurt ile Osman Bodur'un içerisinde yer aldığı zırhlı polis aracı Hacıbekir Mahallesi'ne geldi. Bu sırada teröristler, hain planını devreye soktu. PKK'lı teröristler, aracın geçişi sırasında daha önce yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.



POLİSE BOMBALI SALDIRI


Olayda araçta bulunan Polis memuru Yakup Kurt ile Osman Bodur şehit oldu, 1 polis yaralandı. Yaralı polis memuru, hastanede tedavi altına alındı. Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Şehit Kurt ile Bodur'un ailelerine acı haber ulaştı. Samsun'da yaşayan Yakup Kurt'un babası Naci ve annesi Hayriye Kurt'a acı haber, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından verildi. Ordu'da yaşayan şehit Bodur'un ailesine acı haberi ise Ünye Emniyet Müdürü verdi.





PKK ÜSSE SIZMAYA ÇALIŞTI


Siirt'in Pervari ilçesinde, Doğan Üs Bölgesi güneyinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda ağır yaralanan bir asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, önceki Doğan Üs Bölgesi güneyindeki operasyonda, bölgeye sızmaya çalışan PKK'lılarla çatışma çıktı. Çatışmada bir asker şehit oldu.





YARALI ASKERDEN ACI HABER


Şırnak Uludere'de önceki akşam saatlerinde bir grup terörist, Kuzey Irak sınırındaki Kanimasi Üst Bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda bir asker şehit düştü.



Üsteğmeni binler uğurladı






Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, Irak sınır kesimindeki Kaniması üs bölgesinde şehit düşen Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli, Konya'da yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Bekar olan şehit üsteğmen Düzenli'nin cenazesi dün Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla ilk olarak ailesinin yaşadığı Antalya'ya götürüldü. Daha sonra ailesi de şehit oğullarının bulunduğu uçağa alınıp, memleketleri Konya'ya getirildi. Şehit Düzenli'nin cenazesi, ikindi namazından sonra törenin ardından Musalla Mezarlığı'nan yanındaki Konya Şehitliği'nde defnedildi.


#Şehit
#PKK
#Kuzey Irak sınırı
8 yıl önce