|

424 bin bina enkaza döndü

Kuşatmanın 87. gününü geride bırakan Halep, Rus ve rejim tarafından aralıksız bombalanıyor. Suriye Mühendisler Birliği Başkanı Imed eş Şeyh, 424 bin binanın enkaza döndüğünü belirterek “Bu binalar boş olarak vurulmadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 02:26 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriye iç savaşında en büyük bedeli Halep ödüyor. Kuşatma altında 87. gününe giren Halep'te Rus ve Esed rejiminin hava bombardımanı olağanüstü düzeyde arttı. Büyük oranda hayalet şehri andıran Halep'te ortaya çıkan manzarayı Yeni Şafak'a değerlendiren Suriye Mühendisler Birliği Başkanı Imed eş Şeyh, Suriye genelinde 1, 5 milyon konutun enkaza döndüğünü ve bu konutlardan 424 bin tanesinin Halep'te olduğunu söyledi.



SURİYE'NİN YÜZDE 40'I ENKAZA DÖNDÜ


Suriye Mühendisler Birliği Başkanı Imed eş Şeyh, ''Ülkemizin yüzde 40 enkaza döndü yeniden inşaa etmek için en az 8-10 yıla ihtiyacımız var ve maalesef Esed-Putin ve Şii milisler eliyle daha fazla enkaz alanları üretilmeye devam ediliyor” diye konuştu. “Suriye'de dünyanın en vahşi katliamları işlenirken buna seyirci kalan batılı ülkelerin Putin ve Esed'e göz yummaları Suriye'de savaş sonrası oluşacak pazardan pay kapma amaçlı” yorumu yapan Imed eş Şeyh, ''Bunun için de ne kadar çok tahribat olursa sermaye odakları o oranda kazançlı çıkacaklar'' dedi.



BOŞ BİNALAR VURULMADI


Birleşmiş Milletler verilerine göre Şam'da 303 bin, Humus'ta 200 bin, Halep'te de 424 bin binanın Esed ve Rusya tarafından vurulduğu bilgisini veren Imed eş Şeyh, ''Bu binalar boş olarak vurulmadı. Binlerce aileye mezar oldu ve olmaya devam ediyor'' diye konuştu. Imed eş Şeyh, yalnızca Halep'te 70 binden fazla şehit verildiğini Suriye genelinde ise bu sayının 700 bini geçtiğini belirtti.



TÜRKİYE İLE ORTAK İNŞA ETMELİYİZ


Suriye'de savaş öncesi 100 bin mühendis bulunduğunu söyleyen eş Şeyh, ülkenin geleceği ve imarına dair şunları söyledi: ''Şu an sadece bin 500 mühendis Suriye'de kaldı.



Büyük bölümü göç etti. Mühendis arkadaşlarımızın bir çoğu Türkiye'ye sığındı. Biz bugün bize kucak açan Türk kardeşlerimizle geleceğin Suriye'sini birlikte inşa edebiliriz. Bu konuda Türkiye ile ortak hareket etmemiz gerekiyor. Birçok Avrupa ülkesi yetişmiş insanlarımız için makul imkanlar sunuyor. Hedefleri Suriye'nin geleceğinde etkin olmak. Ancak biz Türkiye ile birlikte bunu gerçekleştirmek istiyoruz.''


#Suriye iç savaşı
#Imed eş Şeyh
#Esed rejimi
7 yıl önce