|

49 canlı bomba engellendi

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, ocak ayından bu yana 85 önemli olayın güvenlik güçlerince önüne geçildiğini söyledi. Bu olaylardan 49’unun canlı bomba ve bombalı eylem olduğunu açıklayan Kurtulmuş, mahalle ve çarşı bekçilerinin alınması, köy korucularının ilave alımının görüşüldüğünü belirtti.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:07 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:



Terör saldırılarının milletimize zarar veremez noktaya gelebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Saldırıların failleri ve arkasındakilerin tespiti için çalışmalar sürüyor. Birimlerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde çalışıyor. Yüzde 99 olsa bile açıklama yapmıyoruz. Kesinleşince açıklamaları yapıyoruz.



MAHALLE BEKÇİLERİ


1 Mayıs'ta 140 etkinliğe yaklaşık 180 bin kişi katıldı. Genel olarak sukunet içerisinde geçti. Barış içinde yapılan kutlamalardan dolayı katılımcılara teşekkür ediyorum. Mahalle ve çarşı bekçilerinin alınması, köy korucularının ilave alımın yapılması konusunda sunumlar yapıldı. Mühimmat konusunda ileri tekniklerde mühimmatların alınması görüşüldü.



TERÖRLE MÜCADELE


Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların devam ettiği bölgeden göç edenlerin geriye dönmüş olmasını görmek memnuniyet verici. Bundan sonraki süreçte de diğer yerlerdeki operasyonların bitmesi halinde dönüşlerin olacağını görüyoruz. Çok sayıda önlenmiş olay var. Ocak ayından bu yana 85 önemli olay var. 49 canlı bomba ve bombalı eylem önlendi. Son 3 ayda DAEŞ tarafından atılan 55 roket Kilis'e düştü. Sınırlarımızı kimseden yardım almadan kendimiz koruyabiliriz.



77 OKUL AĞIR HASARLI


Hiç bir öğrencimizin eğitim konusunda yaşıtlarından geri kalmaması için telafiler yapıldı. Bölgedeki bütün öğrencilerimiz bu terör olaylarından etkilenmiyor. Bölgeden 10'da bir diyebileceğimiz bir rakamda öğrencilerimiz etkileniyor. 714 okuldan 77 tanesi ağır hasarlıdır.



Geri adım atmayız


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TBMM'de dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda ikinci kez kavga çıkmasıyla ilgili olarak, “Bu görüntüler TBMM'ye yakışan görüntüler değil ama hiç kimse şunu zannetmesin, 'Bu görüntüler ortaya çıkar, biz geri adım attırırız' diye düşünmesin” dedi. Kurtulmuş, “Bu görüntü ayrı bir şey, hakikaten Meclis siyasetin merkezidir. Orada her fikirden insanlar bulunabilir ama kimse Meclis'in bu kötü görüntülere mahkum etme hakkı yoktur. Birileri orada gürültü çıkarıp kaba kuvvet yapacağız, biz de dokunulmazlık dosyalarını rafa kaldıracağız. Türkiye, dokunulmazlık dosyaları sürecinden kahir ekseriyetle memnundur” diye konuştu.


#Canlı bomba
#Numan Kurtulmuş
8 yıl önce