|

5 adliye çalışanı gözaltında

İzmir adliyesi önünde gerçekleşen kanlı saldırının ardından gözaltına alınan 18 kişi arasında, 5 adliye çalışanının da bulunduğu ortaya çıktı. Teröristlerin kaçmayı planladığı otomobil de, LPG almak için gittikleri benzin istasyonunda görüntülendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2017 dimanche
Güncelleme: 02:46 - 8/01/2017 dimanche
Yeni Şafak

İzmir'de, ölü ele geçirilen 2 PKK'lı teröristin düzenlediği, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu terör saldırısından sonra gözaltına alınan 18 kişi arasında, 5 adliye çalışanının da bulunduğu ortaya çıktı.



SURİYE'DEN GELMİŞLER


Bombalı saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi nüfusuna kayıtlı oldukları, Suriye'den Mardin'e, oradan da geçen 28 Aralık'ta İzmir'e geldikleri anlaşıldı. Teröristlerin, Bornova'daki Kızılay Mahallesi'nde, Hürriyet Caddesi'nde bir dairede kaldıkları, evin sahibi A.K.'nin onlar için iki otomobil satın aldığı belirlendi. A.K.'nin kendi üzerine satın aldığı iki otomobili teröristlere teslim ettiği belirlendi.



SAHTE KİMLİK ÇIKTI


Eylem sırasında İzmir Adliyesi'nin içine girmeye çalıştıkları değerlendirilen teröristlerden birinin üzerinden 'Ali Altun' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Kahramanmaraş Elbistan nüfusuna kayıtlı teröristin Dicle Üniversitesi öğrencisi olduğu, iki yıl önce PKK'ya katıldığı öğrenildi. Diğer teröristin kimliğinin de belirlendiği ancak kesinleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.



ARABA BENZİNLİKTE


Öte yandan teröristlerin saldırıdan sonra sağ kalmaları halinde kaçmayı planladıkları aracın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Manavkuyu Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından görüntülenen araba saat 12.33'te istasyona gelip kısa bir süre girişinde bekliyor, ardından pompaya yanaşıyor. Nakit ödemeyle 22 TL'lik otogaz verilen otomobil, deposunu tamamen dolduruyor ve yaklaşık 3 dakika 15 saniye kaldığı istasyondan ayrılıyor.


#Fethi Sekin
#Musa Can
il y a 7 ans