|

5 bombalı araç ele geçirildi

PKK’lı teröristler, bu defa kirli emellerine ulaşamadı. Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde PKK’ya yönelik operasyonda daha önce gasp edilerek kırsala getirilen beş araç ele geçirildi. Bombalı saldırılarda kullanılacağı belirlenen araçlara el koyuldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 19:41 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsalında gerçekleştirilen operasyonda bombalı saldırıda kullanılacak 5 araç ele geçirillirken, ortalığı kan gölüne çevirmek isteyen PKK'lı teröristlerin hevesi kursağında kaldı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsalında 17 Ekim'de başlatılan “Bayrak-24 Şehit Üsteğmen Murat Ataş” operasyonunun başarıyla tamamlandığı bildirildi.



SALDIRILAR ÖNLENDİ


Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanlarının tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK'nın finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarının imha edilmesi ve imal edilen uyuşturucunun ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştrilen operasyonda teröristlerin gasp ettiği 5 araca da ulaşıldı. PKK'lı teröristlerce yağmalanarak Lice kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacak araçlara el koyuldu, muhtemel saldırılar önlendi. Ayrıca, 3 el yapımı patlayıcı da yerinde imha edildi, 2 geçici barınma alanı ile 1 sığınak kullanılamaz hale getirildi. Sığınak ve barınaklarda 1 uzun namlulu silah, 5 şarjör, 143 fişek, 2 ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda sağlık ve yaşam malzemesi bulundu.



6 TON UYUŞTURUCU


Operasyonlarda ayrıca, uyuşturucu tacirlerine de büyük darbe vuruldu. Uyuşturucu ve uyarıcı hap ticareti yapmak suçundan aranan 3 kişi güvenlik güçlerince gözaltına alınırken, 10 bin kök Hint keneviri, 4 ton 951 kilogram kubar esrar ve 1 ton 140 kilogram toz esrar da ele geçirildi. Uyuşturucu madde imalinde kullanılan malzemeler de yakılarak imha edildi.


#PKK
#Diyarbakır
#Lice
#Hazro
8 yıl önce