|

50 kişiye tutuklama

Aralarında eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Özlü, eski istihbarat şube müdürleri, iş adamları ve gazetecilerin bulunduğu 50 zanlı, savcılıkça tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:20 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mersin merkezli 15 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda 50 şüpheli için tutuklama talep edildi. Örgütün kentteki faaliyetleri, finans kaynaklarının tespiti ve deşifresine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların savcıya ifade verme işlemleri tamamlandı.



İSTİHBARATÇI DA VAR


Eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, eski istihbarat şube müdürleri Ali İhsan Kaya ve Ali Çengelci, çok sayıda iş adamı ve bazı gazetecilerin aralarında olduğu 50 zanlı, savcılıkça tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Öte yandan Siirt merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 58 zanlıya ait 65 adreste suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. 8 kişi gözaltına alındı.



'BÖLGE ABİSİ' GÖZALTINDA


Gözaltına alınan sözde il sorumlusu Mustafa Aksoy ile Mehmet Zeki Genç, İlbey Öncü, Abdurrahman Dülger, İsmail Genç ve Nurettin Olgun, sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane çıkışında zanlılardan bazıları, basın mensuplarını tehdit etti. Aksoy'un evinde, çok sayıda doküman ile bilgisayar disklerine el konuldu. Örgütünün sözde bölge sorumlusu Ö.F.K. Diyarbakır, eski il sorumlusu P.K. ise Denizli'de gözaltına alındı. 10 zanlı daha aranıyor.Samsun'un Bafra ilçesinde ise örgüe ait 2 okul, 2 öğrenci yurdu ve 2 iş yerinde arama yapıldı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#PDY
8 yıl önce