|

5/5’lik şakirt yaver

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye yönelik soruşturmasında önemli bir bilgiye ulaşıldı. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın çeteye operasyona hazırlanması üzerine yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, Gülen’in talimatıyla kendini deşife etti. Örgütte “5/5’lik şakirt subay” olarak bilinen Yüce, böylece o dönemde TSK içindeki tasfiyeyi engelledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:16 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın FETÖ'cü yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin, örgüte yönelik operasyon hazırlığı yapıldığını öğrenince, çetenin elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla kendisini deşifre ettiği ortaya çıktı. 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı kuvvet komutanlarının emir subaylarının örgüt mensubu olduğu ortaya çıkmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 2006-2008 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de FETÖ'cü olduğu belirlenmişti.



HAYATINI HİZMETE ADAMIŞ!


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü'nün FETÖ'ye ilk darbeyi vuran İzmir Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Gürsel Yüce ile ilgili bir bilgiye ulaşıldı. Soruşturma dosyasında yer alan gizli tanık beyanına göre Yüce, FETÖ içerisinde 5/5'lik diye tabir edilen 'şakirt subay' olarak biliniyor. Örgüt literatüründe 5/5'lik olarak nitelendirilen kişiler, “Hayatını hizmete adamış, Fetullah Gülen'i imam kabul eden, ahir zamanda beklenen zatın (Mehdi, Mesih) o olduğuna inanan, gerektiği zaman ve yerde canını çekinmeden hizmet ve Fetullah Gülen adına verecek kişiler” olarak tanımlanıyor.



DEŞİFRE TALİMATI GÜLEN'DEN


O dönem eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın en yakınındaki isim olan emekli Albay Gürsel Yüce kendisini 2007'ye kadar gizlemeyi başardı. Ancak, FETÖ çatı iddianamesine göre Büyükanıt, asimetrik ve psikolojik hareketlere daha fazla dayanamayıp 2006 yılında pes etti. TSK içerisindeki örgüte darbe vurmaya hazırlandı. Örgüte yönelik operasyon hazırlığına şahit olan emekli Albay Gürsel Yüce düğmeye bastı. FETÖ'nün TSK içerisinde tasfiye planının önüne geçmeye çalışan Yüce, baş terörist Fetullah Gülen'in talimatıyla kendisini deşifre etti.



5'lik sistemle fişlediler


Örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahıslar, askeri personel, polis memurları, polis ve askeri okullar, kamu kurumu çalışanları ve talebelerle ilgili 5'lik sisteme göre puanlama yaptığı belirtildi. Söz konusu sistem, 5-5, 5-4, 5-3, 5-2, 5-1 şeklinde sıralanıyor.


5-1'lik puanlama: Dinle diyanetle alakası olmayan, dinsiz, imansız, ateist manasına gelmektedir.


5-2'lik puanlama: Namaz kılmasa da Müslüman. Ancak henüz cemaatle ilişkisi olmayan, hatta sevmeyen şahısları ifade etmektedir.


5-3'lük puanlama: Cuma namazlarını kaçırmayan, ara sıra diğer namazlarını kılmaya gayret eden, hizmete genel manada sempati ile bakan, davet edildiğinde gelip giden şahısları göstermektedir. Bunlara müspet denmektedir. Müspet harekete kazandırma potansiyeli olan kişi anlamına gelmektedir.


5-4'lük puanlama: Beş vakit namazını kılan, cemaatten olan, hatta vazife verildiğinde yerine getirmeye çalışan kişileri kastetmektedir. Bu kişiler artık örgüt mensubu olarak kabul edilmektedir.


5-5'lik puanlama: Hayatını hizmete adamış, İslam'ın tüm şartlarını yerine getiren, Fetullah Gülen'i imam kabul eden, ahir zamanda beklenen zatın (Mehdi, Mesih) o olduğuna inanan, gerektiği zaman ve yerde canını çekinmeden hizmet ve Fetullah Gülen adına verecek kişilerdir. Bu sistem içerisinde en güvenilir, en sağlam, aktif örgüt mensubunu ifade etmektedir.



Bilgiler havuzda toplandı


Soruşturma dosyasına giren gizli tanık, ifadesinde ayrıca, örgütün saf dışı bırakmak istediği kişilerle ilgili bilgiler toplandığı, bunların sivil FETÖ imamlarına ulaştırıldığını belirtti. Tanık, örgüt yöneticilerinin legal görünümlü illegal toplanan bu bilgileri Fetullah Gülen'in talimatıyla himayesinde bulunan gizli bir havuza aktardığını, daha sonra bu ilgilerin sırası geldiğinde şahısları egale etmek ve kamuoyunda devlet karşıtı bir algı oluşturmak amacıyla kullanıldığını vurguladı.




#FETÖ
#Gürsel Yüce
#Yaşar Büyükanıt
8 yıl önce