|

61 ilin emniyet müdürü değişti

İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle aralarında İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya gibi illerin de bulunduğu 61 ilin emniyet müdürü değişti. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Emniyet Müdürlüğü'nde revizyona yaşandı. Büyük değişiklikler getiren il emniyet müdürleri kararnamesi ile Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Mardin ve Tunceli'nin de aralarında bulunduğu 61 ilin emniyet müdürü değişti. Kararname ile 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürü ile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi. İlk ataması yapılan 37 kişi İl Emniyet Müdürü oldu. Kararname ile ayrıca daire başkanlıklarında da önemli değişiklikler oldu. İstihbarat, KOM, Asayiş ve Kriminal Daire Başkanlarının aralarında bulunduğu 31 Daire Başkanı'nın yeri değişti. 23 daire başkanı Polis Başmüfettişliği görevine getirildi.



İSTİHBARAT AKIN KARATAY'A EMANET


İl Emniyet Müdürleri Kararnamesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli atamaların ağırlığı dikkati çekerken, FETÖ ile mücadelenin önemli isimlerinden İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir'in ise merkeze alınması öne çıkan atamalar oldu. İstihbarat Daire Başkanlığına bir dönem Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan, Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi.



İZMİR'İN MÜDÜRÜ ANTALYA'YA


İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Antalya Emniyet Müdürlüğüne, İzmir Emniyet Müdürlüğüne Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Hüseyin Aşkın, Adana Emniyet Müdürlüğüne ise Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak getirildi. Cevdet Saral'ın Ankara Emniyet Müdürü olduğu dönemde istihbarattan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Osman Ak, FETÖ ile ilgili ilk raporu hazırlayan kadronun başında yer almıştı.



4 DAİRE BAŞKANI İSTANBUL'DAN


Kararname ile gerçekleşen atamalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli isimlerin ağırlığı dikkati çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörden Sorumlu Müdür Yardımcısı, FETÖ ile mücadelenin İstanbul'daki önemli ismi Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bazı daire başkanlıklarına da İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından atama yapıldı. Buna göre, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Murat Ulucan, Asayiş Daire Başkanlığına, Cengiz Demircan, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına, Ekrem Gülen, Koruma Daire Başkanlığına, Hakan Sıralı ise Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığına getirildi.



#İçişleri Bakanlığı
#Emniyet müdürleri
7 yıl önce