|

8 bin kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ operasyonuyla ilgili son rakamları açıkladı. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere savcılık tarafından yürütülen operasyonlarda bu güne kadar 10 bin 12’si asker 15 bin 846 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 8 bin 113 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:37 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, A Haber Televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda gözaltına alınanlarla ilgili rakamı veren Ala, 10 bin 12'si asker 15 bin 846 kişi gözaltına alındığını bunların 8 bin 113'nün tutuklanarak cezaevlerine gönderildiklerini söyledi. Ala'nın konuşması özetle şöyle:



KIRMIZI ALARM DEVAM EDİYOR


“FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını bunların 10 bin 12'sinin asker var. 8 bin 113 kişi tutuklandı. Kırmızı alarm devam ediyor. Büyük bir kısmı yakalandı. Jandarma İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Jandarma Komutanlığı'nın başına bir valinin atanıp atanmayacağı konusunda net bir karar yok. Sahil Güvenlik Komutanlığı da İçişleri Bakanlığına bağlanacak. Darbeleri tarihimizden silip atmak lazım. Güçleri dağıtmak lazım. Ayrı ayrı olmalı ve ayrı ayrı hizmet vermeliler.



ASKERİ LİSELER KAPATILIYOR


Benim görüşüm 13-14 yaşındaki çocukları bu şekilde yetiştirmek doğru değil. Askeriyede her yetkide insana ihtiyaç oluyor. Doktor da tamirci de. Asker sürekli eğitim ister. Sürekli eğitimi de yapın. Ancak ilk şekillenmeler normal okullarda olmalı ki diğer konularda çok daha verimli olsunlar. Üst kademede tam yetki hükümette olmalı. Sistem baş aşağı duruyor. Önemli olması gerekenler formalite, formalite olması gerekenler çok önemli. Bu böyle yürümez.



HEPSİNDE FETÖ PARMAĞI VAR


Fenerbahçe, Rus uçağı ve Uludere olayı... Bu olaylarda FETÖ parmağı olabilir. Hatırlarsanız 6-7 Ekim olaylarında da onların parmağı çıktı. Hepsi yakalandı. Terör olaylarında bile bazıları hakkında soruşturma açtık. MEsela istihbarat yetkilileri alınmış ama gerekli yerlere bildirmemiş. Bunları tespit ettik ve soruşturmalar açtık.”



Dalga dalga FETÖ temizliği


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 51 bin 332 personel görevden uzaklaştırıldı. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşlarda ise 15 Temmuz'dan bugüne kadar toplam 5 bin 412 personel açığa alındı. Gümrük Bakanlığında 184, Maliye Bakanlığında bin 500, BDDK'da 86, Enerji Bakanlığında 300, EPDK'da 25, BIST'te 51 ve SPK'da da 36 kişi açığa alındı.



#Efkan Ala
#FETÖ
8 yıl önce