|

9 kurul politik öneri sunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Temmuz’da yemin etmesinin ardından Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne resmen geçiş yapmış olacak. Yeni yönetim sistemi diğer sistemlere göre daha yalın olacak. Yeni sistemde, politik öneriler geliştirmek için 9 yeni kurul oluşturulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 01:22 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne resmen geçiş yapmış olacak.
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne resmen geçiş yapmış olacak.

24 Haziran’da geçiş yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemini ile başlayacak. 8 Temmuz’da milletvekillerinin yemin ettiği günün ertesi günü yemin etmesi planlanan Erdoğan’ın yemini bir gün önceye çekildi. Cumhurbaşkanı da vekillerle aynı gün yemin edecek. Erdoğan’ın yemininin ardından Türkiye yeni sisteme adımını atacak.

NET SORUMLULUK ALANLARI

Yeni sistemle beraber Türkiye’de birçok şey değişecek. Daha yalın düşünülen yeni yönetim sisteminde makamlar azalacak, yeniliklere daha hızlı adapte olunacak. İnsan kaynağının geliştirilmesine imkan sağlayacak sistem, dijital dönüşümün gerçekleştirilmesini de beraberinde getirecek. Yeni yönetim modeliyle karar alma süreçleri hızlınacak. Küresel rekabet gücü yüksek, yetki ve sorumluluk alanları net olacak.

CUMHURBAŞKANI’NA BAĞLI KURULLAR OLUŞACAK

Yeni sistemde politik öneriler geliştirmek için 9 kurul tesis edilecek. Bilim, Teknoloji Politikalar ve Yenilik, Eğitim ve Öğretim, Ekonomi, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu kurulacak. Bu kurullar direkt cumhurbaşkanına bağlı olarak çalışacaklar.

POLİTİKA YAPIM SÜRECİ TAKİP EDİLECEK

Politika önerilerini geliştirecek olan bu kurullar, bu politikaların hayata geçme sürecini takip edecek. Talep, ihtiyaç, etki ve analizini yapacak. Politika yapım sürecinde paydaşların arttırılmasını sağlayacak. Kurullar eliyle icra faaliyetler izlenip ilerleme raporları hazırlanacak. Kurullar, STK’ların, akademi ve sektör temsilcilerinin politika yapım sürecini takip edecek.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Kurul
6 yıl önce