|

903 özel harekat polisi hep bir ağızdan Fetih Marşı söyledi

Balıkesir'de, 903 özel harekat polisi için yemin töreni düzenlendi. 903 polisin hep bir ağızdan Fetih Marşı'nı söylemesi, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Ayrıca Amasya'nın Merzifon ilçesi ve Karabük'te de yemin töreni düzenlendi.

Yeni Şafak
12:47 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 15:45 - 18/12/2016 Pazar
Balıkesir'de, 17. dönem özel harekat polisleri düzenlenen törenle yemin etti.
Balıkesir'de, 17. dönem özel harekat polisleri düzenlenen törenle yemin etti.

Balıkesir'de, 17. dönem özel harekat polisleri düzenlenen törenle yemin etti.



Polis Meslek Eğitim Merkezindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, son günlerde terör örgütünün ve dış destekçilerinin ülkeyi hedef aldığını belirtti.



"Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktüremeyecek." ifadesini kullanan Yazıcı, "Sevgili polis kardeşlerim, meslek hayatınızın önemli bir dönüm noktası olan bu mutlu günden itibaren daha büyük sorumluluklar yükleneceğinizin bilincinde olarak milletimize hizmet yarışına devam edeceksiniz. Görev yaptığınız yerlerde vatanınıza sahip çıkınız. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutunuz. Bu devlet ilkelerine bağlı kalınız. Hak ve adaletten ayrılmamayı görev biliniz. Özel harekat ekibinin, ülkemizdeki terör olaylarından anlaşılacağı gibi çok önemli bir yeri vardır. Özel harekatta çalışan polis kardeşlerimiz çok özel seçilen insanlardır. Sizler en iyi şekilde eğitildiniz. Fakat bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız, inancınız ve vatan sevginizdir. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve hayırlı olsun diyorum" dedi.





"Mücadelemiz en son terörist yok edilene kadar devam edecek"


Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Özer ise konuşmasına İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarını kınayarak başladı.



Polislerin en büyük gücünün içlerindeki iman olduğunu ifade eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:



"İnançlı ve kararlı mücadelemiz gece gündüz demeksizin en son terörist yok edilene kadar devam edecektir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin huzuru ve bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet duyuyor, tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Polis meslek eğitim merkezimizin gerek eğitime hazırlanmasında gerekse eğitim ve öğretim sürecinde bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun."



Konuşmaların ardından eğitim birincisi Ali Bozkaya, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından ilk 10'a girenlere ödülleri verildi. Daha sonra 903 özel harekat polisi hep bir ağızdan Fetih Marşı'nı söyledi. Bu sırada aileler, duygulu anlar yaşadı.



Törenin sonunda Türk bayraklarıyla örtülü ve üzerinde Kur'an-ı Kerim ile silah bulunan masalara ellerini koyan özel harekat polisleri, yemin etti.



Amasya'da 642 polis yemin etti


Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören ve mezun olan 642 özel harekat polisi adayı için tören düzenlendi.



Amasya'da bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM), özel harekat branşında eğitim gören 17'nci dönem 642 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Amasya Valisi Salih Işık, "Ülkemizin güvenlik teşkilatının iki göz bebeği bulunmaktadır. Bunlardan biri jandarma özel harekat, diğeri ise polis özel harekattır. Bunlar dostlarına güven, düşmanlarına korku salmaktadır. Ülkemiz şu anda kritik dönemden geçiyor. Dünya adeta yeniden kuruluyor.Vatanın her köşesine gidecek olan siz değerli emniyet teşkilatının özel harekat polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.




Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. 17'nci dönem birincisi Sergen Başaran, yaş kütüğüne plaket çaktı. Amasya Valisi Salih Işık dönem birincisi Sergen Başaran'a diplomasını ve hediyesini verdi.



Törene CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ilçe protokolü, davetliler ve polis aileleri katıldı.



Tören sonunda mezun olan özel harekat polisi Oğuz Karlık, törenine katılan kız arkadaşı Nesrin Bezen'e evlenme teklifinde bulundu. Nesrin Bezen özel harekat polisi Oğuz Karlık'ın evlilik teklifini kabul etti.



375 özel harekatçı yemin ederek mezun oldu


Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan özel harekatçı polisler için tören düzenlendi.


POMEM'de düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alayı Komutanı Albay Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve diğer protokol üyeleri katıldı.


Karabük Valisi Mehmet Aktaş, POMEM spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan polislere ve millete hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Kanunların sizlere verdiği yetkiyi kullanmakta tereddüt etmeyin. Bilin ki bu devlet gerek kanuni düzenlemeleriyle gerekse maddi imkanlarıyla, aziz millet de dualarıyla her zaman sizin arkanızda olacaktır. Yolunuz bahtınız açık olsun" dedi.




AK Parti Karabük Milletvekili ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Burhanettin Uysal ise son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, teröristlerin amaçlarına ulaşmalarına asla bu milletin izin vermeyeceğini söyledi.


Konuşmaların ardından 375 özel harekat polisi yemin etti. 17. dönem birincisi Yunus Emre Çam, yaş kütüğüne plaket çaktı.


Karabük POMEM'de dereceye giren polislerin diploma ve hediyeleri ise protokol üyeleri tarafından verildi. Diplomalarını alan özel harekatpolisleri, keplerini fırlattıktan sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


#Balıkesir
#Ersin Yazıcı
#Fetih marşı
#Oğuz Karlık
7 yıl önce