|

A Takımı değişti

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. 1 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bazı üyelerin bakan olarak atanmasından dolayı MYK'da boşalan koltuklar olduğunu hatırlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Toplantıda bu koltuklarla ilgili görevlendirmeler yapıldığını belirten Çelik, “Seçim İşleri Başkanlığına Mehmet Doğan Kubat, Dış İlişkiler Başkanlığına Fatma Betül Kaya, Ar-Ge Başkanlığına eski Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, Ekonomik İşler Başkanlığına ise eski Tarım Bakanımız Mehdi Eker getirilmiştir” dedi.



TÜRKMENLERE
DESTEK SÜRECEK


Çelik açıklamasında Rusya ile yaşanan gerilime ilişkin de net mesajlar verdi. Çelik, “Yaptığımız şey, kendi hava sahamızı egemenliğimizi korumakla ilgilidir. Türkiye, hiçbir komşu devletin düşmanı değildir. Bunun düşmanca tavır, provokasyon gibi değerlendirilmesinin konuyu saptırmak olduğunu düşünüyoruz” dedi.



Türkmenlere saldırıları da eleştiren Çelik, “Türkmenlerin yanındayız. Anlamlı ve nitelikli desteğimiz sürecek. Nitelikliden kastım maddi manevi güvenliklerini sağlayacak, Türkmenlerin varlığına dönük her türlü tehdit karşısında karşı koyacakları bir takım imkanlarla donatılmaları da buna dahildir. Türkiye Türkmenlerin yanındadır” dedi.



#AK Parti Merkez Yürütme Kurulu
#Ahmet Davutoğlu
#Ömer Çelik
8 yıl önce