|

ABD o telefonu nereden biliyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, adına kayıtlı iki telefon hattı bulunan FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün, ABD Başkonsolosluğu tarafından, fiilen kullandığı ve darbe gecesi yanında bulundurduğu hattından aranmasının soru işareti yarattığını bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:08 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Firari FETÖ'cü Adil Öksüz
Firari FETÖ'cü Adil Öksüz

, “Buradaki soru işareti; konsolosluk bu iki hattan hangisinin Öksüz tarafından fiilen kullanıldığını ve yanında hangi hattın olduğunu nereden bildiği hususudur” dedi. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünün ardından HTS kayıtları incelenen ‘FETÖ hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ün en son
tarafından aranmasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Aydın, şunları söyledi: “Öksüz’ün adına kayıtlı iki telefon hattı bulunuyordu. Bunlardan birini kendisinin, diğerini de kızının kullandığını Öksüz’ün beyanından öğreniyoruz.

İddianamede ve HTS kaydında Öksüz’ün ifadesinde beyan ettiği telefon numarası var. Konsolosluk, kendi adına kayıtlı bu iki telefondan Öksüz’ün fiilen kullandığı telefonu arıyor. Buradaki soru işareti; konsolosluk, bu iki hattan hangisinin Öksüz tarafından fiilen kullanıldığını ve yanında hangi hattın olduğunu nereden bildiği hususudur. Öksüz’ün, vizesinin iptali konusunda ABD Konsolosluğu tarafından aranması Türk makamlarından gelen, kaçmasını engellemeye dönük taleple örtüşmüyor. Çünkü adı geçen şahsın aranmasının, kaçmasını önlemeye yaramayacağı gibi arandığı hususunda bilgilendirilmesine, bu nedenle tedbirli davranmasına ve kaçmasını kolaylaştırmasına yol açacağı açıktır.”





#ABD
#Adil Öksüz
#byLock
7 yıl önce