|

Abdullah Gül'den Kudüs Mitingi'ne destek

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın saat 13:00’te Yenikapı Meydanı’nda düzenlenecek Kudüs Mitingi’ne destek mesajı yayınladı.

Yeni Şafak
16:41 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:50 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” ilan eden provokasyonuna karşı başta Filistin ve Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri sokağa çıkıyor. Buna bağlı olarak yarın Yenikapı Meydanı'nda "Kudüs İslam'ındır Mitingi" düzenlenecek.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yarın saat 13:00’te Yenikapı Meydanı’nda düzenlenecek Kudüs Mitingi için destek mesajı yayınladı.

Gül yayınladığı destek mesajında şunları söyledi:


"Bu yıl Filistin'in işgalinin 50. senesi... 50 senedir Filistinli kardeşlerimiz işgal atında yaşıyorlar ve işgalin her türlü acımasızlığıyla ve zulmüyle karşı karşıyadır. Filistin'in işgali aynı zamanda Kudüs'ün işgali de demek. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs. Mecsid-i Aksa Kudüs'te. Kudüs'ün işgali uluslararası hukuka aykırı. BM bu işgali reddetti. Bütün bunlara rağmen maalesef ABD bugünlerde Başkan Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in resmi başkenti olduğunu ilan etti ve yakında başkente büyükelçiliğini taşıyacağını duyurdu. Bu sadece Filistinlilere, Araplara değil bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provaksyon ve sorumsuzluk örneği. Bunu bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda. Tabi cumhurbaşkanları, krallar seviyesinde sokaktaki insanlara kadar herkes elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Bu çervevede yarın Yenikapı'da yapılacak olan mitingi organize eden bütün Türk uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları cani gönülden tebrik ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum."


#Kudüs
#Yenikapı Miting Alanı
#Abdullah Gül
6 yıl önce