|

Abdullah Gül'ün eski koruması şehit oldu

Mardin'deki terörist saldırıda şehit olan Şerife Özden Kalmış'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde yer aldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
17:58 - 8/06/2016 الأربعاء
Güncelleme: 19:50 - 8/06/2016 الأربعاء
DHA

Midyat'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda 2 kadın polis şehit düştü, 3 kişi yaşamını yitirdi, 30'u aşkın kişi yaralandı.



Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.



Saldırıda iki kadın polis şehit oldu, 3 kişi hayatını kaybetti, 30'u aşkın kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.





Şehit Şerife Özden Kalmış'ın, Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde yer aldığı öğrenilirken, şehit polis memuru Nefize Özsoy'un polis olan eşinin daha önceki bir saldırıda yaralandığı ve tayininin Kırklareli'ne çıktığı belirtildi.





Şehit polis memuru 31 yaşındaki Şerife Özden Kalmış'ın babası İbrahim ve abisi İsmail Sütçü'nün evlerine giden Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü ve sağlık ekipleri, aileye acı haberi verdi. Şehidin ailesinin yaşadığı binanın balkonuna Türk bayrağı asıldı.









Kardeşinin Mardin'e tayin olmadan önce Ankara'da görev yaptığını ifade eden Sütçü, "Daha önce Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın korumasıydı. Şark görevi olarak oraya tayini çıktı. Eşi de polis, ikisi de Midyat'ta görev yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.






#Abdullah Gül
#Mardin
#Şehit
٪d سنوات قبل