|

Abluka zulümdür!

İsrail, Gazze’deki ablukayı kırmak için yola çıkan “Özgürlük Filosu”na saldıralı 6 yıl oldu. Kanlı baskında 10 Türk vatandaşı şehit oldu. İHH, saldırının yıl dönümünde “Abluka insanlık suçudur, zulümdür!” başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:13 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Tam 6 yıl önce İsrail, uluslararası sularda seyreden Özgürlük Filosu'nu vurdu. İsrail askerlerinin kanlı saldırısında 10 Türk vatandaşı şehit oldu. Türkiye'nin farklı bölgelerinde anma etkinlikleri düzenlendi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH), Gazze'de Mavi Marmara Anıtı yakınında düzenlediği etkinliğe katılan Filistinli çocuklar, Filistin ve Türk bayraklarının yanı sıra gemide hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. İHH tarafından bir de açıklama yayımlandı.



MAVİ MARMARA ORTAK VİCDANIMIZ


Açıklamada “Abluka İnsanlık Suçudur, Zulümdür! Mavi Marmara farklı din, dil, ırk, kültür ve ideolojilere sahip 37 devletin vatandaşlarından oluşan yolcularıyla, 100'ün üzerinde devletin halklarından toplanan yardımlarla dünyanın ortak vicdanını, insanlık ailesinin zulme isyanını temsil etmiştir. İsrail, Mavi Marmara'ya yaptığı saldırıyla o gece hem Türkiye'ye, hem de İnsanlığa Saldırmıştır!” ifadelerine yer verildi.



Gemide bulunanlar arasında yer alan İHH Üyesi İbrahim Korkmaz, 6 yıl önce Gazze'deki ablukayı kaldırmak için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde birçok ülkeden gelen yaklaşık 600 kişiyle Akdeniz'e açıldıklarını, uluslararası sularda İsrail askerlerinin gemiye saldırdığını anımsattı. Korkmaz, dünyanın değişik coğrafyalarında, ümmet ve mazlumlar için can verecek binlerce insan bulunduğunu dile getirdi. Bursa İHH tarafından da 10 şehit için 10 tır dolusu yardım Suriye'ye gönderildi.


#Özgürlük Filosu
#Abluka
#İHH
8 yıl önce