|

AB’ye rapor tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan, AB üyesi bazı ülkelerin istihbaratçılarının hazırladığı 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin raporla ilgili izahat istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 01:28 - 22/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AB üyesi ülkelerinin istihbaratçılarından oluşan bir merkezin kaleme aldığı bildirilen 24 Ağustos 2016 tarihli bir raporda, 15 Temmuz terörist darbe girişimine ilişkin yanlış, temelsiz, yanlı ve cahilce iddialara yer verildiğine dair bazı basın haberleri hakkında izahat talep edilen AB yetkililerinden raporun varlığına ve içeriğine ilişkin bir teyit alınmadığı kaydedildi.



Açıklamada, AB istihbarat kurumlarının böyle bir rapor hazırladığı iddialarında doğruluk payı olması halinde bunun, AB'nin kötü niyetli davrandığının en açık göstergesi olacağına işaret edildi. Basında yer alan haberlerde, raporun “sızdırıldığı” iddialarına yer verildiği hatırlatılan açıklamada, “Diğer taraftan söz konusu raporun, AB'yi ülkemiz aleyhine tavır almaya yönlendirecek bir algı operasyonunun ürünü olabileceği de akla gelmektedir. Böyle bir yaklaşım ne kabul edilebilir ne de vicdanlara sığar. Söz konusu raporun Türkiye-AB ilişkilerine pozitif bir gündem kazandırılmasına yönelik gayretlerin yoğunlaştığı bir dönemde gündeme gelmesi de ayrıca manidar görülmektedir” ifadelerine yer verildi.


#AB
#Türkiye
#Dışişleri Bakanlığı
7 yıl önce