|

Tarihi açılış tarihi mesaj

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, terörün izlerinin silinmeye çalışıldığı Diyarbakır'a çıkarma yapacak. Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasını hizmete açacak olan Erdoğan ile Yıldırım, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İki yıl önce yapımı tamamlanan yeni terminal binasıyla Diyarbakır, yurt dışına açılacak. Mevcut terminal, hac dönemi dışında tamamen yurt içindeki uçuşlara hizmet veriyor ve bugüne kadar yıllık 1.8 milyon yolcu taşınabiliyordu. İki yıl önce yapımına başlanan havalimanının yeni terminal binası 300 milyon liraya maloldu. Artık havalimanı 5 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verecek. Havalimanı kısa süre önce Erbil ve KKTC'ye uçuş için hizmete açılmıştı.



Dürümlü'de hazırlık


Erdoğan ile Yıldırım'ın, ziyarette terörle mücadele konusunda önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan'ın terör örgütü PKK


bombası ile 16 köylünün hayatını kaybettiği Dürümlü'yü de ziyaret etmesi planlanıyor. Bu kapsamda köyde helikopter pisti de hazırlandı. Erdoğan ve Yıldırım'ın cumartesi günü Diyarbakır'daki tarihi açılışın ardından pazar günü de İstanbul'un fetih kutlamalarına birlikte katılmaları planlanıyor.



#Binali Yıldırım
#Diyarbakır Havalimanı
8 yıl önce