|

Acıya ortak oldu

11. Cumhurbaşkanı Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül, memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Erdoğan, Kahraman, Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ile çok sayıda siyasi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı namaz sonrası Gül ve Erdoğan’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü

Yeni Şafak
04:00 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 08:41 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Birlikte ağladılar
Birlikte ağladılar

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, bir süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 91 yaşındaki babası Ahmet Hamdi Gül son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Hamdi Gül için memleketi Kayseri’deki Cami-i Kebir’de cenaze töreni düzenlendi. Gül’ün babasının cenazesi için camiye ilk gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül’e taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi. Ardından Başbakan Binali Yıldırım da Gül ailesine taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi.

GÖRMEZ KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı namaz sırasında Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yan yana saf tutarak, cenaze namazını kıldı. Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dua sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


YALNIZ BIRAKMADILAR

Cami-i Kebir’de kılınan cenaze namazında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan, milletvekili ve eski yeni siyasetçi, merhum Gül’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar da yer aldı. Duanın ardından Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesini Gül ve Erdoğan birlikte omuzladı. Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar da tabutu bir süre taşıdı.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cami-i Kebir’de, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan merhum Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesi, şehir mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi. Cenazenin defnedilmesi sırasında Abdullah Gül ve ailesinin yanısıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile bazı siyasiler de hazır bulundu.

Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesinin defnedilmesinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül, babası için helallik istedi ayrıca cenaze törenine katılanlara teşekkür etti. Gül daha sonra mezarlıkta bulunan taziye yerinde kardeşi Macit Gül, oğulları Mehmet Emre ve Ahmet Münir Gül, diğer aile üyeleriyle birlikte taziyeleri kabul etti.


SABAHA KADAR UYUMADI

Abdullah Gül’ün üzüntüsünden sabaha kadar uyumadığı öğrenildi. Annesi Adeviye, kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu’nu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, “Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar” dedi.

Dostları yalnız bırakmadı

Abdullah Gül’ü acı gününde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, eski TBMM Başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, AK Parti’li milletvekilleri, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, çok sayıda eski ve yeni siyasetçi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.


#Abdullah Gül
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cenaze töreni
7 yıl önce