|

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı

Adana Valiliği'ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı. Patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Yeni Şafak
08:12 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:14 - 24/11/2016 Perşembe
Adana Valiliği otoparkında bir araçla bombalı saldırı düzenlendi.
Adana Valiliği otoparkında bir araçla bombalı saldırı düzenlendi.

Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.



Alınan bilgiye göre, saat 08.05'te Valilik makam girişi yakınındaki otoparkta 33 plakalı bir otomobilde büyük bir patlama meydana geldi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasına göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.



İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.



Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.



"Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor"


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik otoparkındaki patlamaya ilişkin, "Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı." açıklamasında bulundu.



Valisi Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.



Aracın 2 gün önce noterde satışı yapılmış


Saldırıda kullanılan aracın 2001 model ve 33 KKP 24 plakalı olduğu belirlendi.



Otomobilin 22 Kasım Salı günü H.A. tarafından M.S.Y. adına kentteki noterde satışının yapıldığı tespit edildi.



Polis ekipleri, aracı satan ve alan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacak


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye teröre teslim olmayacak" dedi.





Adana Milletvekili Dağlı: 31 yaralı var


AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Valiliği önünde gerçekleştirilen terör saldırısında yaralı sayısının 31'e yükseldiğini açıkladı.



Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı


Patlamanın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, olayın bir saldırı olduğunu söyledi. Adana Valisi ile görüştüğünü belirten Çelik, yaralıların olduğunu belirtti.














#Adana
#patlama
7 yıl önce