|

Adana'da yağ fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Adana'da bir yağ fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Yangın çıkan şirketin CEO'su yaptığı açıklamada, yangının tamamen söndürüldüğünü ve üretime kaldıkları yerden devam ettiklerini açıkladı.

Yeni Şafak
17:30 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 18:03 - 31/10/2017 Salı
IHA
Adana’da mısır yağı fabrikasında yangın çıktı.
Adana’da mısır yağı fabrikasında yangın çıktı.

Seyhan ilçesine bağlı Büyükdikili Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saat 07.25’te mısır yağı fabrikasının bir bölümünde yangın çıktı. Fabrikada çalışan işçiler durumu hemen Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Ancak yangın büyük olduğu için fabrikaya çok sayıda ek itfaiye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alıp söndürmeye çalışıyor. Fabrikada yangının yağın hammadesinin tutuşmasıyla çıktığı tahmin edilirken, yangının neden ortaya çıktığı söndürüldükten sonra ortaya çıkacak.

Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

"Yangın tamamen söndürüldü"

Elita Gıda şirketinin bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde çıkan yangın sonrasında Elita Gıda CEO'su Hasan Özkan tarafından yapılan açıklamada, yangının tamamen söndürüldüğü ve üretime kalındığı yerden devam edildiği bildirildi.

Özkan yaptığı açıklamasında, "Bugün sabaha karşı Elita Gıda A.Ş. bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde kurutulmakta olan ayçekirdeği tohumunda bir tutuşma meydana gelmesi nedeniyle yangın çıkmıştır. Tohumların 24 saat açık kameralarla izlenmesinden dolayı yangın söndürme hattı devreye girmiştir ve Adana itfaiyesine haber verilerek söndürme ve yangın soğutma çalışmaları için destek istenmiştir. Yangın kapalı bir ünitede olduğu için fabrikadaki diğer bölümlere sirayet etmemiştir. Alınan güvenlik önlemleri neticesinde hiçbir can kaybı veya yaralanma gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna bu konuyu bildirir, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne, itfaiye teşkilatımıza ve komşu tesislerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz" dedi.

#Adana
#Yangın
6 yıl önce