|

Adaylık heyecanı

AK Parti’de adaylık sürecinin başlamasıyla birlikte heyecan da arttı. İki günde 221 aday adayı başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan aday adaylarından 160’ı erkek, 32’si kadın, 29 kişi de engelli

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:47 - 13/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti’de aday adaylığı başvuru heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. 

11 Şubat’ta başlayan başvuru sürecinde iki günde AK Parti’ye 160’ı erkek, 32’si kadın, 29’u engelli olmak üzere toplam 221 kişi başvurdu. Dün genel merkeze başvuranlar arasında eski Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü ve Başbakanlık Müşavirliği görevinden istifa eden Hasan Albayrak da yer aldı.

ÖĞRENCİLERİ HASAN ABİSİ

11 yıla yakın süre Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve ardından Başbakanlık Müşaviri olan Albayrak, yurtlarda sağladığı konfor nedeniyle öğrencilerin Hasan abisi olmuştu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu modern bir yapıya kavuşturan Albayrak, “Gençlere, yeni projeler, yeni atılımlar, yeni gelişmelere katkı sağlamak için aday adayı oluyorum” dedi. 

BELEDİYEYE GERİ DÖNDÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinden milletvekili adayı olmak için 10 Şubat’ta istifa eden ancak aynı gün mesai saati sonrası vazgeçen AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın meclis üyeliği düşmedi. Konak Belediyesi’nin Doğan’ın meclis üyeliğinin devam ettiği kararı üzerine, İlçe Seçim Kurulu Büyükşehir Belediye Meclisi için yedek üye göndermeye gerek olmadığına karar verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Şubat Çarşamba günü toplantısında istifa kararı okunan Bilal Doğan dün üyeliğine yeniden kavuştu.

Erol Göka aday adayı

Albayrak’ın yanı sıra Akil İnsanlar Heyeti’nden Erol Göka da dün müracaat eden aday adayları arasında yer aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile bazı milletvekilleri de milletvekili adaylığı için yeniden müracaat ettiler. Başvuruların bugün ve yarın daha yoğun olması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde partisinin izlediği politikayı sert bir dille eleştirerek istifa eden eski BBP MKYK Üyesi Ömer Aydoğmuş da AK Parti’den Yozgat Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

#AK Parti
#Hasan Albayrak
#aday adayları
9 yıl önce