|

Adım atılmazsa bu acılar sürecek

İstanbul'un evsahipliğinde yapılan Dünya İnsani Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz Guardian gazetesine bir makale yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Tuesday
Güncelleme: 02:12 - 24/05/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Erdoğan, makalesinde Suriye'deki savaşın yarattığı sığınmacı krizine dikkati çekti, yük paylaşımı için çağrıda bulundu. Erdoğan, “Uluslararası toplum kalıcı çözüm için adım atmadıkça Suriye halkının acıları sürecek. Suriye'de savaş altıncı yılına girerken yükün paylaşılması için daha adil bir mekanizmanın geliştirilmesi çağrısı yapıyoruz” mesajı verdi. Suriye'deki krize kalıcı çözüm çağrısı da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:



“Uluslararası toplumun Esed'in görevden ayrılması halinde çatışmaların şiddetleneceği tehditlerine boyun eğmemesi gerek. Suriye'de demokrasinin filizlenmesine bir şans verebilmek için kimin daha az tehlikeli olduğu hesabından vazgeçip, IŞİD ve Esed'i yenilgiye uğratmalıyız. Hiç şüpheniz olmasın, uluslararası toplum krizi sonlandırma yolunda kalıcı bir adım atmadığı, sivillere yönelik saldırıları engellemediği ve güvenli bölgeler oluşturmadığı sürece Suriye halkının acıları sürecek.”


#Guardian
#Dünya İnsani Zirvesi
8 years ago