|

Adımını doğru at sertifikayı kap

Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi 11'inci sınıfında okuyan üç öğrenci geliştirdikleri projeyle 4-8 yaş arası çocuklara trafik kurallarını öğretiyor. Öğrenciler Nurcan Kısa, Ece Doğa Kalender ve Zuhal Akar'ın bir yıldır üzerinde çalıştığı proje, MEB tarafından düzenlenen Trafik Olimpiyatları'nda yarışacak. ​

Yeni Şafak ve
12:39 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi 11'inci sınıfında okuyan öğrenciler Nurcan Kısa, Ece Doğa Kalender ve Zuhal Akar oyun alanları için tasarladıkları Adımını Doğru At Sertifikayı At projesiyle, çocuklara trafik kurallarını öğretiyor.
Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi 11'inci sınıfında okuyan öğrenciler Nurcan Kısa, Ece Doğa Kalender ve Zuhal Akar oyun alanları için tasarladıkları Adımını Doğru At Sertifikayı At projesiyle, çocuklara trafik kurallarını öğretiyor.

Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi 11'inci sınıfında okuyan öğrenciler Nurcan Kısa, Ece Doğa Kalender ve Zuhal Akar oyun alanları için tasarladıkları Adımını Doğru At Sertifikayı At projesiyle, çocuklara trafik kurallarını öğretiyor. Proje ile şimdiye kadar 6 farklı ilçede 7 okulu dolaşan lise öğrencilerinin hedefi trafikte en fazla yapılan yanlışları 4-8 yaş arası çocuklara öğreterek onların ailesine ulaşmasını sağlamak.



Minikler eğlenerek öğreniyor


Öğrenciler, insanların trafikte en çok yaptığı yanlışları düşünerek kurguladıkları oyun alanı sayesinde 14 farklı trafik kuralını çocuklara öğretiyor. Gittikleri okullarda uygulamalı olarak kuralları öğreten öğrenciler, oyunu bitirdikten sonra da çocuklara 'trafik müfettişi' sertifikası vererek onları teşvik ediyor.



Hedef aileler


Projede asıl hedefin aileler olduğunu söyleyen 17 yaşındaki Ece Doğa Kalender, “Çocukların aileleri üzerine etkilerinin fazla olduğunu düşündük. Aileleri direk etkileyemeyiz ama çocukları etkileyebiliriz dedik. Bu yanlışları çocuklara öğrettiğimizde onlar da ebeveynlerini trafikte uyarıyor. Böylece aileler de yanlışlarını düzeltmeye yöneliyor. Bu yüzden yaş aralığını 4-8 olarak belirleyip çocukları baz aldık" dedi.



Okulları dolaşarak çocuklara trafik kurallarını öğreten lise öğrencileri, aynı zamanda telefonlar için yaptıkları uygulama ile işi daha eğlenceli hale getirdi. Öğrencilerin kurgulayıp seslendirdiği 'Minik Müfettişler İş Başında' isimli oyunu, Android telefonlar için Google Play'de bulmak mümkün.




#Zeytinburnu
#MEB
#Nurcan Kısa
#Ece Doğa Kalender
#Zuhal Akar
8 yıl önce