|

Adli kriptolar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye bastı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:02 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başsavcılığın talimatı üzerine polis ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eşzamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüphelilere yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Baskınlar sonucu, haklarında yakalama kararı bulunan 87 kişiden 66'sı yakalandı. Şüpheliler arasında katip, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglar bulunuyor.



CEZAEVLERİNE BASKIN


İstanbul'da gözaltına alınanlar arasında Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın Cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışanlar da bulunuyor. Zanlılar arasındaki katiplerin, memuriyete giriş öncesi ve sonrasında örgüte bağlı evlerde ikamet ettikleri, bu evlerde de yine örgütsel kapsamda abi/abla hiyerarşisi içerisinde örgüt emrinde hareket ettikleri yönünde deliller elde edildiği öğrenildi. Şüphelilerin FETÖ amaçları doğrultusunda hareket ettikleri, kripto mesajlaşma programı ByLock kullandıkları, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli aralıklarla para yatırdıkları belirtiliyor. Zanlıların polis sorgusu sürerken, soruşturmayı Savcı Gökalp Kökçü yürütüyor.



Didik didik




Silivri Cezaevi'nde görevli bazı personelin dolaplarında operasyon sırasında arama yapıldı. Ayrıca tüm şüphelilerin ev ve araçlarında arama yapan polis ekipleri çok sayıda dijital döküman ve delile el koydu. Firari olan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


#FETÖ
#Silivri
#Metris
8 yıl önce