|

Adli Tıp'ta B.Ç'den önce, B.Ç'den sonra

Üzmez davasında üniversitenin B.Ç ile ilgili hazırladığı raporu inceleyecek olan Adli Tıp Kurulu'nda psikiyatrist olmadığı için itirazların devam edeceği ifade ediliyor. Uzmanlar, B.Ç.'nin Adli Tıp için milad olduğunu ve yapısını tartışmaya açtığını söyledi.

Gül Kireklo
00:00 - 21/04/2009 Salı
Güncelleme: 02:01 - 21/04/2009 Salı
Yeni Şafak
Adli Tıp'ta B.Ç'den önce, B.Ç'den sonra
Adli Tıp'ta B.Ç'den önce, B.Ç'den sonra

Hüseyin Üzmez'in taciz davasında mağdur B.Ç. ile ilgili ünversite raporu sonuçlandı ancak tartışmalar bitecek gibi görünmüyor. Uzmanlar, yasa gereği rapora onay merci olan kurulda psikiyatrist olmadığı için raporun itiraza açık olduğunu belirtiyorlar. İçeriği açıklanmayan raporda B.Ç.'nin orta şiddette depresyon nöbeti geçirdiğine dair tespitlerin yer aldığı belirtiliyor. Adli Tıp'ın tek psikiyatristi Ayten Erdoğan istifa ettiği için üniversite hastanesine gönderilen B.Ç. ile ilgili rapor buradan Adli Tıp'a gönderilecek.

Adli Tıp Kurulu toplanarak rapor üzerinden karar verecek. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden avukat Aşkın Yaşar Topuzoğlu genel kurulda psikiyatrist olmayacağı için raporun da itiraza açık olacağını söyledi.

ADLİ TIP'IN YAPISI DEĞİŞİR

Hacettepe Üniversetisesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Prof. Füsun Çuğadaroglu da B.Ç. ile ilgili bilirkişi raporların milad oluşturduğunu ve Adli Tıp'ın yapısının değişmesini gündeme getirdiğini söyledi: “Bundan böyle B.Ç.'den önce ve B.Ç.'den sonra ayrılımı yapılarak Adli Tıp'ın yapısı değişecek.” İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden avukat Seda Akço ise “Üniversitenin raporu üzerinden 60 kişilik genel kurul üyeleri tartışacak. Fakat tartışanlar arasında psikiyatrist olmayacak. Bu da yeni bir tartışma konusu. Ve itiraza açık."

15 yıl önce