|

Ağır müebbet

Suriye’nin Ayn el-Arap kentini DEAŞ’ın işgal ettiği bahanesiyle Diyarbakır sokaklarını savaş alanına çeviren ve Yasin Börü ile 3 arkadaşını vahşice katleden 23 sanık hakkında 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:23 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
6’şar kez ağır müebbet
6’şar kez ağır müebbet

Ayn el-Arap (Kobani) olayları davasında savcı, katiller hakkında mütalaasını verdi. Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Ayn el-Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 41 sanığın yargılandığı davada, 23 sanık hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.





15 Şubat'ta kararını açıklaması beklenen Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, 23 sanığın 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma' suçlarından 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi, 15'i için de beraat talebinde bulundu. Yalçın ayrıca, yargılamanın, haklarında yakalama kararı bulunan 3 sanığın dosyaları ayrılarak devam etmesini talep etti.



İŞTE O SANIKLARIN İSİMLERİ


Ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilen sanıklar şunlar: “Uğur Doğanay, Abdurrahim Pamuk, Sedat Çoban, Mecnun Akkoyun, Mehmet Şah Yüce, Ümit Doğanay, Remzi Özşan, Ahmet Taylan, Hasan Uyanık, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet Çağlar, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Rıdvan Baş ve suça sürüklenen çocuklar Y. O, F.G, A.S, M.D. ile A.K.” Suça karıştıklarına dair yeterli delil olmadığı için haklarında beraat kararı verilmesi istenen sanıklar ise şöyle: “Hasan ve Hüseyin Okçu, Yıldız Doğanay, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Abdulvahap ve Abdurrahman Turan, Ersin Adıyaman ve suça sürüklenen çocuklar M.İ. ve F.K.”



Vahşetin bedeli


6-7 Ekim 2014'te sokağa çıkan vandallar, DEAŞ işgali altında olduğunu iddia ettikleri Ayn el-Arap'a Türkiye'nin yardım göndermediği bahanesiyle Diyarbakır başta olmak üzere onlarca kentte terör estirmiş, 50'den fazla vatandaşı öldürmüştü. Teröristler, o akşam fakirlere et dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'u da 'DEAŞ'lı olduklarını' öne sürerek vahşice katletmişti.





#Yasin Börü
#Diyarbakır
#DEAŞ
7 yıl önce