|

Ağlama yavrum biz gururluyuz

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de şehit düşen 7 güvenlik görevlisi memleketlerinde son yolcuklarına uğurlandı. Şehit polis memuru Osman Belkaya için Yozgat’ta düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Belkaya’nın tabutu başında nöbet tutan polisin ağladığını gören şehidin dedesi, “Ağlama yavrum, düşmanı sevindirme. Biz gururluyuz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:41 - 26/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polisler Osman Belkaya ve Cemil Koç için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin naaşı memleketlerine gönderildi. Şehit Belkaya için Yozgat'ta tören düzenlendi.



ERDOĞAN DA KATILDI


Törende şehidin dedesi Abdullah Onar tabutun başında nöbet bekleyen polisin gözyaşlarını, cebinden çıkardığı mendille silerek, “Ağlama yavrum, sevindirme düşmanı Biz gururluyuz” diye polisi teskin etmeye çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çarşı Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra cenaze törenine katıldı. Şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Erdoğan, daha sonra cenaze namazında saf tuttu. Belkaya'nın naaşı, ilçe mezarlığında defnedildi.



GİTME OĞLUM, DEDİM


Aynı saldırıda şehit düşen polis memuru Cemil Koç'un cenazesi ise, İzmir'de toprağa verildi. Törende Şehit Koç'un annesi Saniye Koç, bu sırada “Gitme oğlum' dedim ama beni dinlemedi gitti” diyerek ağıt yaktı. Şehidin oğlu Furkan ile kızı Gizem Koç tören boyunca metanetli duruş sergiledi.





AYAKTA ZOR DURDU


Nusaybin'de şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz ve Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Şehit Ulaş Açıkgöz'ün Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Yıldırım Oflaz Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde, Gökhan Bakır ise memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.







Beni de gömün


Diyarbakır'daki jandarma karakoluna yönelik saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli ve Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler Türkoğlu'nun cenazesi Bayburt, Gökçeli'nin cenazesi Kahramanmaraş, Acem'in cenazesi ise Mersin'e gönderildi. Şehit Sabri Acem için Mersin'de düzenlenen cenaze töreninde annesinin sözleri yürekleri dağladı.







BU ACIYA DAYANAMAM


Şehidin annesi Seval Acem, “Kuzum, her şeyim benim, damat Sabrim, güzel gözlü kuzum. Ben yakışırım oraya, sen yakışmazsın sülün boylum. Kurban olurum ben sana, beni de gömün kuzumun yanına. Ben dayanamam bu acıya” diyerek ağıt yaktı. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gökçeli'nin cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehit Halil Türkoğlu ise bugün toprağa verilecek.







NUSAYBİN'DEN ACI HABER


Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek ve barikatların yoğun olduğu Dicle ve Fırat mahallelerindeki operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin Kanas ile açtığı ateş sonucu Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin (25) şehit düştü. Niğde nüfusuna kayıtlı şehit Şahin'in 4 yıllık asker olduğu öğrenildi.



#Osman Belkaya
#Diyarbakır
#Şırnak
8 yıl önce