|

Ahde vefa çok önemli

Türkiye'nin vizesiz Avrupa için üzerine düşeni yaptığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Sözümüzde duruyoruz, AB’nin de sözünde durması lazım" dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:35 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vizesiz Avrupa için AB Komisyonu'nun tavsiye kararını yorumladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımız Avrupa ülkelerine vizesiz seyahati hak ediyor. Türkiye sözünde duran bir ülkedir. AB'nin de sözünde durması lazım. Ahde vefa çok önemli” dedi. Geri Kabul Anlaşması ile birlikte uygulanacak vize serbestisinin haziran sonunda gerçekleşeceğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye, kriterleri yerine getirmek için gerekli çabaları sarf etti. Meclis'ten yasalarımız geçti ve atılması gereken teknik adımları da attık. Bizim samimiyetimiz konusunda kimsenin şüphesi olmaması lazım. Biz inandığımız şeyi yaparız. Zaten pasaport dahil gerekli teknik düzenlemeleri tamamlamak üzereyiz. 1 Haziran'dan itibaren pasaportlar üzerindeki çiplere parmak izi eklenecek. Eski pasaportlar, parmak izlerinin yüklendiği yenileriyle değiştirilecek. Vatandaşlarımıza yeni pasaportlar vermeye başlayacağız. AB ile ilişkilerimize sadece bir pencereden değil, geniş bir vizyondan bakıyoruz. Hedefimiz tam üyelik. AB'den de aynı samimiyeti bekliyoruz.”



EN YAKIN NOKTADAYIZ


AB Bakanı Bozkır ise haziran sonuna kadar sürecin tamamlanmasını beklediğini dile getirdi. Bu arada Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, vatandaşların AB'ye vizesiz gitme imkanına en yakın noktada bulunduğuna vurgu yaparak, "Vizesiz seyahat hiç şüphesiz AB ile beşeri, ekonomik ve kültürel bağlarımızın daha da derinleşmesine katkı sunacaktır" ifadesini kullandı.


#Vizesiz Avrupa
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Avrupa birliği
8 yıl önce