|

Aile Bakanı Bangladeş'ten paylaştı: Yalnız bırakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu Türkiye'nin Bangladeş Heyeti'yle Arakanlı Müslümanlar için bölgeye giden Aile Bakanı Sayan Kaya, İlk mesajını Twitter'dan paylaştı. Bakan Kaya, "Yalnız bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:14 - 7/09/2017 Thursday
Güncelleme: 11:13 - 7/09/2017 Thursday
Yeni Şafak
​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Arakanlı Müslümanların sığındığı Bangladeş'ten ilk mesajını resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu heyette oğlu Bilal Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan yer alıyor.


"Kurtuluş Savaşımızı desteklediler"

Bakan Sayan Kaya'nın açıklaması şöyle:

"Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte,Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak için Bangladeş'teyiz. Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz, bütün imkanlarıyla Kurtuluş Savaşımızı desteklemiş, sürgün edilen askerlerimize kucak açmıştır.

Türkiye yalnız bırakmayacak

Myanmar’daki Thayet Şehitliğimiz, binlerce km ötede de olsa bu coğrafyadaki kardeşlerimizle gönül bağımızın mührüdür. Türkiye, milletinden aldığı güçle mazluma el uzatan bir devlet olarak Arakanlı Müslümanları asla yalnız bırakmadı, bırakmayacak.

  • Emine Erdoğan Hanımefendi,2012'de de bölgeyi ziyaret etmiş,kardeşlerimizle milletimizin gönül birlikteliğini ve desteğini paylaşmıştı.

Bugün de TİKA, AFAD, Kızılay gibi milletimizin göz bebeği olan kurumlarımızla birlikte #Arakanlı kardeşlerimizin yanındayız. -Bangladeş'e sığınan Arakanlı kardeşlerimize,yardım malzemeleriyle birlikte milletimizin dualarını da ulaştıracağız."


İnsani yardım köprüsü

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret edecek olan Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alacak, Türkiye'nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlayacak.

  • Bu kapsamda sabah saatlerinde heyette bulunanlar Arakanlı Müslümanların sığındığı sınır kenti Cox's Bazar'a giriş yaptı.

Heyette, ayrıca, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer alıyor.




#Fatma Betül Sayan Kaya
#Bangladeş
7 years ago