|

AK Parti ve CHP yeni anayasayı görüştü

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ikincisi dün Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:50 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

7 saat görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Cevdet Yılmaz , Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Osman Can, CHP'yi temsilen ise Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi ve Rasim Bölücek katıldı. AK Parti'den Mücahit Arslan ile CHP'den Bülent Tezcan, heyetlere yeni katılan isimler oldu. Heyetlerin üzerinde görüştüğü ilk konu başlığı Anayasa ve demokratikleşme oldu.



7 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kültür Bakanı Ömer Çelik görüşmenin ana başlığının anayasa, yeni anayasa, demokratikleşme ve özgürlükler konusu olduğunu söyledi. Çelik, "Yeni anayasa, kuvvetler ayrılığı, seçim sistemi, meclis iç tüzüğü konuları değerlendirildi. Yargı reformuna nasıl bakıyoruz, hukuk devletini nasıl kavramlaştırıyoruz ortak noktalar nelerdir bunları değerlendirdik" diye konuştu.



GÖRÜŞMELER SÜRECEK


Günaşırı toplanılacağını kaydeden Çelik, "Perşembe günü tekrar bir araya geleceğiz. Sonrasında da pazartesi günü son toplantıyı yapacağız. Bazen 2, bazen 3 konu tartışacağız" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, ise şunları kaydetti: Temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni konuları ele alındı. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, bütün bununla ilgili alt başlıklarda yer alabilecek tüm hususlar değerlendirildi. Her iki taraf görüşlerini sundu. Mutabık olunan, ortaklaşılmayan noktalar var. bize verilen görev kapsamı içinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.


#Ankara Palas Devlet Konukevi
#koalisyon görüşmeleri
#Ömer Çelik
9 yıl önce