|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arakanlı kardeşlerimize sırtımızı dönmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, "3 gündür Arakan için İslam dünyasının liderleri ile görüşüyorum. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız. Arakanlı kardeşlerimize sırtımızı dönmeyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:45 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti bayramlaşma töreninde hitap etti.

"Bir başka bayram yaşıyoruz. Bir taraftan terörle mücadele diğer taraftan el ele bir bayram yaşıyoruz.

Terörle yapılan mücadele operasyonlarında ve 15 Temmuz'da yurdumuzu alçaklara uğratmamak için kendini siper eden şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehiit ve gazilerimiz arasında ayrımcılık fitnesi çıkartmaya çalışanlar görüyorum. 1071'den bu yana toprağa düşmüş her şehidimizin, her gazimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır.

"Şehide saygıları yok"

Çanakkale'de şehitlerimizin yattığı o yerde ana muhalefet partisinin toplantısında neler olduğunu gördünüz. Şehide saygı onlarda yok. Ayrımcılık yapan onlar. Ülkemizin ve milletimizin birliği ve beraberliği için verdiğimiz mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz Bizler saflarımızı sıklaştırdıkça onların planları bozuluyor. Türkiye devleti ve milleti ile oyuna düşmeyi reddetiği için her şeyleri ile üzerimize geliyorlar.

"Arakan gönül dünyamızın sınırları içerisinde"

3 gündür Arakan'la ilgili olarak devlet başkanları ile görüşüyorum. Bir duyarlılık istiyorum. 19'undan itibaren BM toplanıyor. Orada bunları daha çok anlatacağız. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız. Az önce Endonezya devlet başkanı ile görüşmemi yaptım.


Arakan'a desteğimize karşı çıkanlar geçmişlerinden habersizler. Bu çevreler bizim Myanmar'da şehitliğimiz olduğunun farkında değiller. Arakan bize belki coğrafya olarak uzak, ancak tıpkı Pakistan, Afganistan gibi gönül dünyamızın sınırları içinde. Bunu böyle bilelim.


"İslam medeniyeti yok edilmek isteniyor"

Arakan bölgesinde 1 buçuk milyon kişi vatandaşlık dahil her türlü imkandan yoksun. İslam medeniyeti yok edilmek isteniyor. Bu kanlı oyun Arakan'da inşallah bozulacaktır.

1912'de Balkan savaşlarında bizi açlığa ve ölüme terk etmeyen Arakanlı Müslüman kardeşlerimize biz sırtımızı dönmeyiz. Bu bizim vefa borcumuzdur. Yaşananlara göz yumanların hepsi yapılan katliama ortaktır. Arakan Müslümanlarını yalnız bırakmayacağız. Bu böyle bilene"


Yıldırım: Arakan'da yaşanan soykırımdır

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde konuştu.

"Bu vatan için yiğitçe canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyoruz. Aziz vatandaşlarımız, kararlılığını bir kez daha gösterdi. Türkiye, artık geleceğini karartmak isteyenlerin cirit atacağı bir ülke olmaktan kurtulmuştur. Türkiye, aydınlıkların, özgürlüklerin ve refahın yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ülkedir."

"Bizi yolumuzdan geri çevirmek isteyen kim olursa olsun hak ettiği cevabı dün aldığı gibi bugün de alacaktır"

Arakan'da yaşanan vahşet 21'inci yüzyıl dünyasında büyük bir vahşet, bir soykırım olarak tarihe geçiyor. Dünyada yükselen ırkçılığı, şiddeti son derece tehlikeli görüyorum"

"Bu topraklarda 80 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiyeyiz"

#Binali Yıldırım
#AK Parti
7 yıl önce