|

AK Parti'den patlamayla ilgili ilk açıklama

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı bomba ihtimalinin araştırıldığını söyledi. Çelik, Başbakan'ın parti liderlerini toplantıya çağırabileceğini belirtti.

Yeni Şafak
13:12 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:24 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara Tren Garı kavşağında "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu yürüyüş öncesi meydana gelen 2 büyük patlamada İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. Patlama sonrası konuyla ilgili AK Parti'den ilk açıklamayı parti sözcüsü Ömer Çelik yaptı.



Ömer Çelik, canlı bomba ihtimalinin araştırıldığını, patlamanın millete dnük bir katliam girişimi olduğunu açıkladı. Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderle bir toplantı düzenleyebileceğine işaret etti.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:



"Milletimize yönelik bir katliam girişimi, canlı bomba olup olmadığı araştırılıyor. Ağır bir saldırıya uğramış bulunuyoruz, çok kapsamlı bir eylem biçimiyle karşı karşıyayız. Büyük acı karşısında milletimizle dayanışma içerisinde olacağız. Bu provokatif eylemin amaçlarına ulaşmaması için yapmamız gerekenler var. Kendi takdiridir ama Başbakan liderleri toplantıya çağırabilir. Ağır yaralılar olduğu söyleniyor, dileriz ki can kaybı artmaz."

#ak parti
#ömer çelik
#ankara patlama
9 yıl önce