|

Akar, Rus ve ABD Genelkurmay Başkanları ile görüştü

TSK, Genelkurmay Başkanı Akar'ın Amerikalı ve Rus mevkidaşlarıyla bir araya geldiği toplantı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada "Suriye'de faaliyet gösteren tüm terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum ele alındı" denildi.

Yeni Şafak
21:00 - 7/03/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 22:11 - 7/03/2017 الثلاثاء
AA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rus ve ABD Genelkurmay Başkanları ile görüştü.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rus ve ABD Genelkurmay Başkanları ile görüştü.

TSK, Genelkurmay Başkanı Akar'ın Amerikalı ve Rus mevkidaşlarıyla bir araya geldiği toplantı sonrası açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Suriye'de faaliyet gösteren tüm terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum ele alındı" denildi.



Genelkurmay Başkanlığından, Orgeneral Akar'ın, ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanları ile Antalya'da bir araya geldiği toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Taraflar başta Suriye'de faaliyet gösteren tüm terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum olmak üzere, Suriye ve Irak'taki bölgesel güvenlik sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur. Ayrıca önümüzdeki dönemde tüm terör örgütleri ile daha etkin mücadele edilebilmesi maksadıyla, üç ülke silahlı kuvvetleri arasındaki istenmeyen olayların önlenmesi kapsamında alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın daveti üzerine, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve RF Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov'un katılımıyla 07 Mart 2017 tarihinde Antalya'da üçlü bir toplantı düzenlenmiştir.



Toplantıda; taraflar başta Suriye'de faaliyet gösteren tüm terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum olmak üzere, Suriye ve Irak'taki bölgesel güvenlik sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur.



Ayrıca önümüzdeki dönemde tüm terör örgütleri ile daha etkin mücadele edilebilmesi maksadıyla, üç ülke silahlı kuvvetleri arasındaki istenmeyen olayların önlenmesi kapsamında alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir.


#Hulusi Akar
#Joseph Francis Dunford
#Valery Vasilyeviç Gerasimov
٪d سنوات قبل