|

Akar ve Ala'dan Ankara Emniyeti'ne ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra Akar, İçişleri Bakanı Ala ve kuvvet komutanları ile birlikte darbe girişiminde bombaların hedefi olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada konuşan Akar, "Polis ve asker kardeştir" dedi.

Yeni Şafak
13:36 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 16:53 - 24/07/2016 Pazar
DHA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının İçişleri Bakanlığını ziyaret etti.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte, 15 Temmuz günü askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan ve 6 şehidin verildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.



Ala, Akar ve kuvvet komutanları daha sonra FETÖ'cü askerlerin hain saldırılarına hedef olan Özel Harekat binasını ziyaret ediyor. Gölbaşı'ndaki binaya düzenlenen saldırıda, 50 polis şehit olmuştu.



"79 milyon rezilliğe dur dedi"


Bakan Ala ve Orgeneral Akar, Emniyet binası önünde açıklama yaptı.



"79 milyon rezilliğe dur dedi" ifadelerini kullanan Ala, şunları söyledi;



"Bunlar asker elbisesinin içine girmiş teröristlerdir. Milletimize yönelmiş bütün tehditleri birlikte bertaraf edeceğiz.



Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz bu zorbalığa dur dedi. 79 milyon bu rezilliğe karşı durdu. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."



Akar: Polisimizi, askerimizi çok seviyoruz


Polis ve askerin kardeş olduğunu belirten Akar ise, şu ifadeleri kullandı:



"TSK tam bir emir komuta içinde. Kendisine verilen vazifeleri en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içinde. Çok vahim bir olay yaşatıldı. Bu rezilliği yaşatanlar hiçbir şekilde TSK mensubu olarak görülemez. Bunlar Türk adaleti önünde en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Asker ve polisimiz, çalışmalarını sürdürecekler. Asker ve polis arasında hiçbir fesatı kabul etmiyoruz. Biz inadına birbirimize sarılacağız. Biz polisimizi, askerimizi çok seviyoruz."






Akar ve Kuvvet Komutanları Meclis'te


Emniyet'i, Gölbaşı Özel Harekat'ı ve İçişleri'ni ziyaret eden Akar, TBMM'yi ziyaret etti. Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşme sırasında yaptığı açıklamada "Gazi Meclisimize bu şekilde saldırıda bulunulması, bunun asker elbisesi giymiş hainler, teröristler tarafından yapılması, biz gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden yaralamıştır, derinden üzmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekten kara bir lekedir. Elbirliğiyle çalışmak suretiyle Allah'ın bizlere bu pisliği, lekeyi silme fırsatı ve imkanı vermesini diliyorum" ifadelerini kullandı.








#Hulusi Akar
#İçişleri Bakanlığı
8 yıl önce