|

Akdeniz'de mülteci faciası

Libya açıklarında 140 mültecinin bulunduğu şişme bot su alarak battı. Yetkililer, kayıp 60 kişinin öldü- ğünün tahmin edildiğini açıklarken, kurtarılan 80 kişi İtalya’nın Brindisi kentine götürüldü. Bu yıl sadece 82 bin mültecinin geldiği İtalya, limanlarını kurtarma gemilerine kapatma tehdidinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:48 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Akdeniz'de mülteci faciası
​Akdeniz'de mülteci faciası

Akdeniz’de Libya açıklarında 140 mültecinin bulunduğu şişme botun cuma günü battığı bildirildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), botta bulunan en az 60 kişinin Akdeniz sularında kaybolduğunu ve bu kişilerin öldüğünün tahmin edildiğini açıkladı. IOM sözcüsü Flavio Di Giacomo, yaptığı açıklamada, bottan kurtarılan 80 kişinin anlattıklarına dayandırarak, botun 26 Haziran pazartesi sabah Libya’dan çıktıktan beş saat sonra su almaya başladığını söyledi.


6 AYDA 82 BİN SIĞINMACI
Di Giacomo, “Yardım gelene kadar ne kadar beklediklerini bilmiyorlar. Hava kararana kadar botun parçalarına tutunmuşlar” dedi. Kurtarılan 80 kişinin, Akdeniz’de devriye gezen bir İngiliz askeri gemisine aktarılarak İtalya’nın Brindisi kentine götürüldüğü belirtildi. 2014 yılından itibaren 500 binden fazla mültecinin ulaştığı İtalya’ya bu yıl 82 bin mülteci geldi. İtalya, geçtiğimiz günlerde limanlarını mültecileri kurtaran yardım gemilerine kapatmakla tehdit ediyor.

#Akdeniz
#Mülteciler
7 yıl önce