|

Akdoğan'dan Mursi kararına sert tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'ye Mısır Mahkemesi tarafından verilen idam cezasına ilişkin, "Mısır'da darbe yapmak, milletin seçilmiş iktidarını devirmek ne kadar büyük bir alçaklıksa milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası vermek de o kadar büyük alçaklıktır" dedi.

Yeni Şafak
16:08 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:12 - 16/05/2015 Cumartesi
IHA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çukurambar'da AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan'ın seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Bazen Adnan Menderes, bazen Turgut Özal, bazen Tayyip Erdoğan, bazen Ahmet Davutoğlu olur. Milletin adamlarıyla, millete sevdalı, millete hizmetle yanıp tutuşan insanlarla onların önünü kesmek isteyenler arasında bir mücadele yaşıyoruz. Onlar seçimi kazanmak falan istemiyorlar, Onlar AK Parti'yi durdurmak istiyorlar, AK Parti'yi devirmek istiyorlar. Bu başka bir mücadeledir ve bu oyun AK Parti iktidara geldiği gün başladı. Dediler ki biz bunu devireceğiz'. Türlü türlü karalama kampanyaları yapıldı. Ne oldu 12 boyunca milleti kandırdılar şimdi bu tutmayınca yeni palavralara sarıldılar. '3 fazlasını veririm' diye milleti kandırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.



Provokatörlerin işbaşına geçtiğini belirten Akdoğan, bir ay sonra Gezi olayları başladığını ifade etti. Birkaç hafta sonra Mısır'da aynı şekilde sokakları karıştırıldığını söyleyen Akdoğan, "Mısır'ın Tayyip'ini devirdik' dediler, darbe yaptılar. Türkiye'de tutmadı. Okyanus'a maya çalmaya çalıştılar tutmadı ama Mısır'da darbe yaptılar. Bugün Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası vermişler. Mısır'da darbe yapmak milletin seçilmiş iktidarını devirmek ne kadar büyük bir alçaklıksa milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası vermek de o kadar büyük alçaklıktır ve bu olaylar Türkiye'de tutmadı" şeklinde konuştu.



"MİLLET KOALİSYON İSTEMİYOR"


"Şimdi tek umutları kaldı HDP" diyen Akdoğan, "HDP'yi barajı geçirirsek AK Parti'nin bileğini bükeriz, AK Parti'yi deviririz' diyorlar. Ne olacak AK Parti'yi devirirlerse? Eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Nedir Eski Türkiye? Eski Türkiye, yüksek faiz, IMF'ye bağımlılıktır, yüksek enflasyondur, batık bankalardır, krizdir, gerilimdir, terördür, gelen şehitlerdir. Çok parçalı koalisyonlar Türkiye'nin her şeyini alıp götürdü. Ondan sonra Erdoğan'a kadar fetret dönemi yaşandı. Herkes her şeyini kaybetti. Şimdi istiyorlar ki Türkiye o günlere dönsün. Eğer, biz büyüdüysek güven ve istikrar sayesinde oldu. Güven ve istikrarı ayakta tutmamız gerekiyor ki Türkiye ayakta kalabilsin. Bunun için rehavete kapılmamamız lazım. Millet koalisyon istemiyor biliyorum. AK Parti'nin de güçlü bir şekilde iktidar olacağına inanıyor. Karşıda büyük bir oyun var, büyük bir statüko cephesi işbirliği halinde. Yapmadıkları kalmadı.Geçen seçimlerde her türlü kirli yola başvurdular" ifadelerine yer verdi.



"HDP, PKK'NIN VESAYETİ ALTINDA BİR ÖRGÜT"


Akdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu HDP, şimdi batıda demokrasi havarisi kesildi. Sen kimsin? HDP, PKK'nın vesayeti altında bir örgüt. Soruyorum, terör örgütünün kontrolünde, vesayeti altında olan yapının güçlenmesi demokrasiye ne katkı sağlayabilir? Sen bir söz söylediğinde seni Kandil azarlıyor. Kandil'in belirlediği örgüt komiserlerinin sözü geçiyor. Bunlarda eş başkanlık niye var biliyor musunuz? O örgütün kontrolü olsun diye var. Bir de o yetmiyor, eş başkanlar, bir de örgüt komiserleri var, onlar yönetiyorlar. Yani örgütün uzantısı olan milletvekili listeleri bile, genel başkanları bile Kandil tarafından belirlenen bir yapının güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkıda bulunabilir?Bunlar sadece baskı, şiddet bilirler. Bu ceberut bir yapıdır. Bakın, kapı kapı geziyorlar Güneydoğu'da. Güya anket yapıyorlar. Milleti fişliyorlar, eğer HDP'den başka bir partiye buradan oy çıkarsa diye tehditler savuruyorlar. Bunlar başka bir şey bilmezler. Bunların dibinde ot bitmez. Bu, hastalıklı bir yapıdır, bu terör örgütü. Tek tek tehdit ediyorlar, açık söylüyorum örgütün desteğiyle kampanyayı sürdürürlerse örgüt tarafından millet tehdit edilirse kapı kapı gezip bunların aldıkları oya şaibe karışır. Çıkıp da diyemezler 'Ben barajı geçtim, şu kadar oy aldım'. Tehditle alınan oy, demokrasiye verilen oy değildir. Bunların gerçek yüzünü anlatmamız gerekiyor. Bunlar ruh ikizi. CHP ile HDP arasında siyasi zihniyet olarak bir fark olmadığı için şimdi kol kola girdiler. HDP'ye oy veren değerli kardeşlerime sesleniyorum. Çözüm sürecine karşı çıkan zihniyet bunlarla flört ediyor."



AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYI MURAT ALPARSLAN


AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan da, "Sizler millete hizmeti bir sevda olarak gören kardeşlerimizsiniz. Sizler, milletin her gününün iyi olması, her şeyinin en mükemmel olması için çalışan, bu sebeple de bu gayreti ortaya koyan kardeşlerimizsiniz. 7 Haziran seçimleri öncesi demokrasi bayram ve şölen şeklinde geçen çalışma kampanyasını icra ediyoruz. Kendilerini dinliyor halleşiyoruz. Paralel devlet yapılanmaları, KCK yapılanmaları, medyatik yapılanmalarla mücadele ettik ama Hamdolsun hepsinde milletimiz net duruşla yanımızda durdu, oynanmak istenen oyunları bozduk. Diğerleri gibi içi boş söylemlerle siyaset yapmıyoruz. Yaptık, yapacağız diyoruz. inşallah milletimiz bunun farkında. AK Parti'ye beraber ir tarih yazıldı. Sizler, yazılan bu tarihin her bir satırında pay sahibisiniz" diye konuştu.



Açılışa, AK Parti Ankara Milletvekili Adayları da katıldı. Kürsü konuşmaları sonrası seçim ofisinin açılış kurdelesi kesildi.

#Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
#Çukurambar
#AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan
#Mursi
#idam cezası
9 yıl önce