|

AKM için son söz Erdoğan'da

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yıkılıp yerine dev opera binası yapılacak. Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın katılacağı tanıtım programında açıklayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Sunday
Güncelleme: 02:06 - 5/11/2017 Sunday
Yeni Şafak
Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın katılacağı tanıtım programında açıklayacak.
Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın katılacağı tanıtım programında açıklayacak.

Yapıldığı dönemin en gelişmiş binalarından biri olan ancak son 9 yıldır atıl durumda olan Atatürk Kültür Merkezi binasıyla ilgili süreçte son aşamaya gelindi. İlerleyen günlerde binanın yıkımına başlanacak. Ardından çevredeki diğer boş alanların da dahil edileceği yepyeni bir opera binası yapılacak. Dünya standartlarında yapılacak olan yeni binada opera dışında çok sayıda sahne sanatı da seyirciyle buluşacak.

İstanbul’un Taksim Meydanı’nda, opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve bir de sinema bulunan Atatürk Kültür Merkezi hizmete girdiği yıllarda dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi oldu.

1970’TE YANGIN ATLATTI

27 Kasım 1970’de Arthur Miller’ın Cadı Kazanı adlı oyunu sergilenirken çıkan yangında bina, büyük hasar gördü. 2005 yılında binanın yıkılıp yeniden yapılması önerisi reddedildi ve AKM binası 1’inci sınıf kültür varlığı olarak tescillendi.

#AKM
#Proje
#Erdoğan
7 years ago